638
Βασίλης Κεγκέρογλου και Φώφη Γεννηματά. Μετά τα ΜΜΕ, τώρα τους φταίνε και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων | INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε νευρική κρίση το ΚΙΝΑΛ: Τώρα καταγγέλλει και τη Metron Analysis

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 09:07
Βασίλης Κεγκέρογλου και Φώφη Γεννηματά. Μετά τα ΜΜΕ, τώρα τους φταίνε και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων
|INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε νευρική κρίση το ΚΙΝΑΛ: Τώρα καταγγέλλει και τη Metron Analysis

Protagon Team Protagon Team 1 Φεβρουαρίου 2021, 09:07

Μέχρι τώρα το Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλλε τα μέσα ενημέρωσης σχεδόν για όλα –πρόσφατα ή ίδια η Φώφη Γεννηματά τα κατηγόρησε ότι παίζουν το παιχνίδι του Μεγάρου Μαξίμου επειδή αναδείκνυαν το θέμα του Ανδρέα Λοβέρδου, λες και δεν υπήρχε θέμα. Τώρα όμως το ΚΙΝΑΛ «αναβαθμίζει» την άμυνά του: κατηγορεί και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων!

Αυτό έκανε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος λογικά ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ εκφράζει και όλους τους βουλευτές του. Με ένα tweet την Κυριακή ο κ. Κεγκέρογλου επιτέθηκε προσωπικά στον Στράτο Φαναρά, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Metron Analysis, επειδή στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας υπήρξε ένα πολύ ενδιαφέρον εύρημα: ότι 92% όσων δηλώνουν ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ κρίνουν θετικά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Κεγκέρογλου όχι μόνο αμφισβήτησε την αξιοπιστία της δημοσκόπησης, χαρακτηρίζοντάς τη «φανταστική», αλλά προκάλεσε τον κ. Φαναρά να του κάνει και μήνυση!

Αγνωστο είναι το γιατί θεωρούν τόσο κακό στη Χαριλάου Τρικούπη οι ψηφοφόροι τους να κρίνουν θετικά τον Πρωθυπουργό της χώρας, εν μέσω τριπλής κρίσης (υγειονομικής, οικονομικής και με την Τουρκία).

Είναι δε ειρωνεία ότι ο κ. Κεγκέρογλου αμφισβητεί την έρευνα της Metron Analysis, η οποία κατά τα άλλα ανέδειξε την κυρία Γεννηματά ως δεύτερη πιο δημοφιλή πολιτική αρχηγό, πίσω μόνο από τον κ. Μητσοτάκη και μπροστά από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα!

Προφανώς η δημοσκοπική στασιμότητα του ΚΙΝΑΛ, η οποία δεν καταγράφεται μόνο από την Metron Analysis αλλά και από άλλες εταιρείες –ακόμα και από την Pulse που εκτιμάται ότι «μετρά» στο δείγμα της «καλύτερα» την Κεντροαριστερά– έχει προκαλέσει εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη, σε συνδυασμό φυσικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Λοβέρδου για την αρχηγία.

Σε κάθε περίπτωση στον κ. Κεγκέρογλου απάντησε ο κ. Φαναράς. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο επικεφαλής της Metron Analysis εξήγησε κάποια πράγματα που μάλλον ήταν αδύνατον να καταλάβει ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ. Είπε ότι δεν θα τον μηνύσει, αν και κάποια στιγμή «ο κόμπος φτάνει στο χτένι».

Εγραψε συγκεκριμένα ο κ. Φαναράς:

«Αλλο και τούτο.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου ήρθε να προστεθεί στον ατελείωτο κατάλογο όσων με έχουν κατηγορήσει κατά καιρούς ότι έκανα ψευδή δημοσκόπηση για να τους πλήξω.
Ειλικρινά δεν το περίμενα γιατί τον γνωρίζω και τον τιμώ.

Και βεβαίως στεναχωρήθηκα για άλλη μια φορά. Είναι πια τόσες πολλές αυτές οι φορές κι ακόμα να συνηθίσω.

Θέλω να του πω δημοσίως και θα το έκανα και ιδιωτικώς αν μου τηλεφωνούσε ότι θα επιμείνω να αναζητώ τις αιτίες των πραγμάτων, δεν θα ψάχνω πως να παρακάμψω τα δύσκολα ερωτήματα και προφανώς δεν θα τον μηνύσω όπως μου ζητά να κάνω. Εδώ δε μήνυσα άλλους κι άλλους.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι εσαεί θα κρατώ αυτή τη στάση. Κάποτε ίσως αποφασίσω ότι έφτασε ”ο κόμπος στο χτένι”.

Το δεύτερο που θέλω να του πω είναι ότι οι σημερινοί 80αρηδες που προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μαζί με τους συνοδούς τους είναι οι 35αρηδες της Αλλαγής του Ανδρέα Παπανδρέου.

Αυτοί που ακολούθησαν το ΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να αλλάξουν τώρα εκλογική συμπεριφορά και να ψηφίσουν ΝΔ ας μην ανησυχεί τόσο, αλλά ίσως έχουν κάποιο λόγο να πουν μια καλή κουβέντα για τον Πρωθυπουργό (και όχι για τη ΝΔ).

Εξ ου και στην πρόθεση ψήφου το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κινείται στην αναγωγή περίπου στα επίπεδα που κατέγραψε στις εκλογές.
Και τέλος, ευτυχώς που η έρευνα αυτή γίνεται σε μηνιαία βάση και θα είμαστε εδώ πιθανόν όλοι μαζί και τον επόμενο μήνα για να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο της επιρροής του Κυριάκου στο Κέντρο και τι συμβαίνει με τις σχέσεις του με τη Δεξιά.

Σε κάθε περίπτωση ειρήνη υμίν σύντροφοι. Δεν έκανα “φανταστική” δημοσκόπηση.

Εδω δεν αντέγραψα ποτέ μου σε εξετάσεις ούτε από ψίθυρο συμφοιτητή μου ή συμμαθητή μου, τέτοιο τερατούργημα κατά της Δημοκρατίας θα έκανα μετά από 30 χρόνια ερευνητικής πορείας;

ΥΓ. Για λόγους τύπου αλλά και ουσίας να αναφέρω ότι κάθε εταιρεία μέλος του ΣΕΔΕΑ ελέγχεται τακτικά ή έκτακτα όπως ο νόμος ορίζει»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...