346
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρεται να έχει αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής για την ασφάλεια ισραηλινών στόχων | INTIME NEWS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σε επιφυλακή και η Ελλάδα για πιθανά πλήγματα σε ισραηλινούς στόχους

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 11:15
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρεται να έχει αυξήσει το επίπεδο επιφυλακής για την ασφάλεια ισραηλινών στόχων
|INTIME NEWS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σε επιφυλακή και η Ελλάδα για πιθανά πλήγματα σε ισραηλινούς στόχους

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2024, 11:15

Σε αυξημένη επιφυλακή και σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με άλλες χώρες φαίνεται να βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με την διπλή εξόντωση ανώτατων στελεχών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ η οποία έχει κλιμακώσει εκ νέου την ένταση.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», επικαλούμενη σχετική επιβεβαίωση από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των υπηρεσιών ασφαλείας, υπηρεσίες του εξωτερικού φέρονται να έχουν προειδοποιήσει την Ελλάδα για πιθανή προσπάθεια να πληγεί στόχος ισραηλινού ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και Αντιτρομοκρατική βρίσκονται σε επαγρύπνιση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικότερα μετά την δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, επί ιρανικού εδάφους. Η εξόντωσή του αποδίδεται στο Ισραήλ το οποίο επισήμως δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, όπως έκανε για τον στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό.

Τόσο η Χαμάς όσο και το Ιράν έχουν ανοιχτά προειδοποιήσει ότι θα εκδικηθούν για τον θάνατο του Χανίγια, με την διεθνή κοινότητα να εκφράζει σοβαρές ανησυχίες τόσο για γενικευμένη σύρραξη στην Μέση Ανατολή όσο και για επιθέσεις σε ισραηλινούς στόχους ανά τον κόσμο.

Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι για ορισμένες υπηρεσίες του εξωτερικού, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών όπου θα μπορούσε υπάρξει τέτοια επίθεση, χωρίς πάντως, να υπάρχει συγκεκριμένη πληροφόρηση περί τούτου. Επιπλέον, η χώρα μας θα μπορούσε να αποτελέσει διάδρομο διέλευσης για τους δράστες τέτοιων πιθανών χτυπημάτων σε άλλο έδαφος.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι τον τελευταίο χρόνο αναφέρθηκαν δύο φορές σχέδια και απόπειρες επίθεσης κατά στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος στην Αθήνα. Η πρώτη ήταν τον Μάρτιο του 2023, όταν η Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την ΕΥΠ και την ισραηλινή Μοσάντ συνέλαβαν δύο υπηκόους Πακιστάν, που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να επιτεθούν στην εβραϊκή συναγωγή στο Μοναστηράκι.

Η δεύτερη υπόθεση καταγράφηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2024 με εμπρηστικές επιθέσεις χαμηλής έντασης κατά ενός ισραηλινού ξενοδοχείου στο Μοναστηράκι, αλλά και της συναγωγής στην ίδια περιοχή. Η Αντιτρομοκρατική έφτασε τα ίχνη των δραστών από βίντεο και πειστήρια που εντόπισε στο σημείο της επίθεσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...