272
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλά στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της επίσκεψής του στο σχολείο | INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε εξέλιξη η έρευνα για τις καταγγελίες περί bullying σε βάρος του 14χρονου

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 17:36
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλά στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της επίσκεψής του στο σχολείο
|INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σε εξέλιξη η έρευνα για τις καταγγελίες περί bullying σε βάρος του 14χρονου

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2022, 17:36

Το Γυμνάσιο του 14χρονου μαθητή, που αυτοκτόνησε στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια, επισκέφθηκε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Η επίσκεψή του στο σχολείο στα Σεπόλια, το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας τις τελευταίες ημέρες, έγινε κατόπιν εντολής της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, θέλοντας έτσι να εκφράσει την υποστήριξη της Πολιτείας στους μαθητές, όπως είπε, με τους οποίους είχε την ευκαιρία και να συνομιλήσει.

Ο κ. Κόπτσης πρόσθεσε στις δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, έξω από το Γυμνάσιο, πως έχει ήδη διαταχθεί πειθαρχική έρευνα για να εξεταστεί αν οι καταγγελίες για bullying σε βάρος του 14χρονου ευσταθούν ή όχι. Σε περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες –«η παραμικρή αμέλεια»– δεν θα γίνει «καμία έκπτωση» στην απόδοσή τους, ανέφερε σχετικά.

Ερωτηθείς αν το υπουργείο Παιδείας είχε λάβει γνώση για τέτοιες καταγγελίες, απάντησε αρνητικά και επανέλαβε πως η έρευνα θα διαλευκάνει όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Κατά την επίσκεψή του στη σχολική μονάδα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου συνομίλησε με τους καθηγητές καθώς και εκπροσώπους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

INTIME NEWS / ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο 14χρονος δεχόταν εκφοβισμό και απειλές στο σχολείο, σύμφωνα με μαρτυρίες συμμαθητών του αλλά και γονέων, οι οποίοι μιλούν για πολλαπλά περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς στη συγκεκριμένη μονάδα.

Την Τετάρτη, έλαβε χώρα και νέα συμπλοκή κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, με πρωταγωνιστές μέλη «σκληρής» ομάδας από το 54ο Γυμνάσιο στα Σεπόλια, όπου φοιτούσε ο ανήλικος αυτόχειρας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο παιδιών από άλλο σχολείο, καθώς και πέντε συλλήψεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...