518
| ΓΤ ΝΔ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/CreativeProtagon

Σε δύο εκδηλώσεις την ίδια ώρα, για τον Κώστα Σημίτη και τη Μαριέττα Γιαννάκου, ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2023, 10:48
|ΓΤ ΝΔ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/CreativeProtagon

Σε δύο εκδηλώσεις την ίδια ώρα, για τον Κώστα Σημίτη και τη Μαριέττα Γιαννάκου, ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2023, 10:48

Σύμπτωση ή όχι, την προσεχή Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, στην Αθήνα θα γίνουν δύο παράλληλες πολιτικές εκδηλώσεις με έντονο ιδεολογικό, ιστορικό και… διαφορετικό αποτύπωμα.

Ως γνωστόν, εδώ και καιρό έχει ανακοινωθεί πως το «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» (βλέπε Αννα Διαμαντοπούλου), το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό «Μεταρρύθμιση» θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση για να τιμηθεί ο πρώην Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης –θα φιλοξενηθεί στο «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», τη Δευτέρα στις 19:00 και την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ομως, η οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή» –οργάνωση που συνομιλεί με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Αλ. Καραμανλή– ανακοίνωσε πως θα διοργανώσει, επίσης τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου, επίσης στις 19:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκδήλωση στη μνήμη της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου – κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση στην «Αίθουσα Τριάντη» θα είναι ο κ. Καραμανλής ενώ το όλο event θα ανοίξει ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Είναι εμφανές και ομορφο ότι την ίδια ώρα και την ίδια ημέρα τιμώνται δύο ευρωπαϊκές εκφάνσεις της Ελλάδας: η κυρία Γιαννάκου υπήρξε, εκτός από μια καλή υπουργός, κορυφαία και θεσμική ευρωβουλευτής και μάλιστα είχε αποχωρήσει διαμαρτυρόμενη από τις ευρωεκλογές του 2014 όταν ο τότε Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε μια μάλλον άτυχη, αν όχι προεκλογικά σπασμωδική, έμπνευσή του είχε υιοθετήσει τον σταυρό, επιτρέποντας να μπουν στην Ευρωβουλή celebrities και άλλες διασημότητες· για τον δε κ. Σημίτη δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε, υπήρξε ο κατ’ εξοχήν ευρωπαϊστής πολιτικός των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, ο άνθρωπος που εκσυγχρόνισε τη χώρα και την έβαλε στην Ευρωζώνη και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Είναι όμως επίσης εμφανές ότι υπάρχει και διαφορετικό ιδεολογικό και, αν θέλετε, αισθητικό αποτύπωμα: από τη μία η λεγόμενη «καραμανλική» ΝΔ, με ομιλητή έναν πρώην Πρωθυπουργό του οποίου η κληρονομιά αμφισβητείται καθώς το 2009 άφησε τη χώρα να οδηγηθεί στο χείλος της χρεοκοπίας και από την άλλη το λεγόμενο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό περιγράφηκε από τα έργα και τις ημέρες του σοσιαλδημοκράτη κ. Σημίτη, του μακροβιότερου Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πάνω σε αυτήν την αντίστιξη, κάποιοι έσπευσαν να σπεκουλάρουν και να δημιουργήσουν ζήτημα για τον νυν Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φαινομενικά έχει να διαλέξει πού θα πάει: στην εκδήλωση που τιμά έναν αδιαμφισβήτητα σπουδαίο προκάτοχό του και εκ της θέσεώς του θα όφειλε να πάει ή στην εκδήλωση που τιμά μια εξέχουσα φυσιογνωμία της παράταξής του και στην οποία μιλάει ένας άλλος προκάτοχός του (και δεν μιλάει και συχνά ο συγκεκριμένος); Το «πρόβλημα» έσπευσε να αναδείξει η γνωστή και μη εξαιρετέα «Εστία», που πάντα ψάχνει να βρει τέτοια θέματα. Και το έλυσε πολύ απλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με ανακοίνωσή του.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε το πρωί της Τρίτης:

«Για την αποφυγή διάδοσης fake news, τα οποία βασίζονται στο ανακριβές ρεπορτάζ της εφημερίδας Εστία, διευκρινίζουμε ότι το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού μετά την αλλαγή του χρόνου επιστροφής από την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα, προβλέπει ότι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα παρευρεθεί στην εκδήλωση στη μνήμη της Μαριέττας Γιαννάκου, με την οποία συνδεόταν με στενή φιλία, καθώς και στην εκδήλωση για τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...