221
| REUTERS

Σε «ασφαλές καταφύγιο» λόγω απειλών ο βέλγος υπ. Δικαιοσύνης – δεν σχετίζονται με το Qatargate

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:16
|REUTERS

Σε «ασφαλές καταφύγιο» λόγω απειλών ο βέλγος υπ. Δικαιοσύνης – δεν σχετίζονται με το Qatargate

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 13:16

Σε «ασφαλές καταφύγιο», λόγω απειλών για τη ζωή του, μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης Βίνσεντ Βαν Κίκερμπορν, μεταδίδουν τα βελγικά μέσα.

Η οικία του υπουργού στην πόλη του Κόρτραϊκ, βρίσκεται  εκ νέου υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές ασφαλείας, όπως είχε συμβεί και στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν η βελγική αστυνομία ενημερώθηκε για σχέδιο απαγωγής του Βίνσεντ Βαν Κίκερμπορν. Για την υπόθεση, σημειώνεται, έχουν προφυλακιστεί ήδη τέσσερα άτομα εν αναμονή της δίκης.

Οι απειλές σε βάρος της ζωής του βέλγου υπουργού Δικαιοσύνης  αξιολογούνται και πάλι ως πολύ σοβαρές, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά του σε ασφαλές καταφύγιο, επισημαίνουν στο ρεπορτάζ τους βελγικά μέσα.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για επίπεδο απειλής 4 (κίνδυνος σοβαρής και επικείμενης επίθεσης), με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία να μην τοεπιβεβαιώνει, αλλά ούτε και να το διαψεύδει.

Πηγή, πάντως, του υπουργείου διευκρίνισε στο EURACTIV ότι η υπόθεση δεν σχετίζεται με το λεγόμενο Qatargate.

Οπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου, Ερικ Βαν ντερ Σιπτ: «Λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού. Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά.

»Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...