252
Στις 7 Ιουλίου 2022 ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις μπροστά στο κτίριο της Ντάουνινγκ Στριτ 10 | EPA/TOLGA AKMEN

Σε απόγνωση οι Τόρις, «ξέθαψαν» τον Μπόρις Τζόνσον!

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 09:00
Στις 7 Ιουλίου 2022 ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία των Τόρις μπροστά στο κτίριο της Ντάουνινγκ Στριτ 10
|EPA/TOLGA AKMEN

Σε απόγνωση οι Τόρις, «ξέθαψαν» τον Μπόρις Τζόνσον!

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουνίου 2024, 09:00

Στη Βρετανία το κόμμα των Συντηρητικών παίζει το τελευταίο χαρτί του για να περιορίσει τη βέβαιη νίκη των Εργατικών στις εκλογές της 4ης Ιουλίου αλλά και για να σταματήσει το εκλογικό ροκάνισμα των Τόρις από τα δεξιά και βασικά από τον Νάιτζελ Φάρατζ. Είναι κίνηση απόγνωσης, σχολίασε η Corriere della Sera.

Μέσα στην εβδομάδα δεκάδες χιλιάδες επιστολές θα σταλούν σε γραμματοκιβώτια βρετανών πολιτών και θα ζητούν υπερψήφιση των Τόρις. Η είδηση δεν βρίσκεται στον παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας, διότι για το Νησί των παραδόσεων μιλάμε ούτως ή άλλως, αλλά στον επιστολογράφο: είναι ο Μπόρις Τζόνσον!

Αν τον έχετε ήδη ξεχάσει, να υπενθυμίσουμε ότι διετέλεσε πρωθυπουργός επί Covid και καταστρατήγησε πανηγυρικά (στην κυριολεξία πανηγυρικά) όσα απαγορευτικά μέτρα είχε επιβάλει ο ίδιος στους πολίτες. Τώρα θα ζητήσει από τους «βλάκες» που τα είχαν τηρήσει ψήφο στο κόμμα. Και αφιλοκερδώς μάλιστα, διότι ο ίδιος δεν συμμετέχει καν στις εκλογές.

Ο Τζόνσον επιστρατεύτηκε επειδή οι Συντηρητικοί παραμένουν 20 και πλέον μονάδες πίσω από τους Εργατικούς στα γκάλοπ. Δεν ήταν εύκολη απόφαση για τον Ρίσι Σούνακ, αφού θεωρείται ο εμπνευστής της απομάκρυνσης του Τζόνσον από την εξουσία. Ούτε όμως και για τον Τζόνσον, ο οποίος ως αρθρογράφος της Daily Mail απέφυγε και να αναφέρει ακόμα το όνομα του νυν βρετανού πρωθυπουργού.

Δεν είναι ξεκάθαρο, σχολίασε η Corriere, αν ο Τζόνσον θα προχωρήσει παραπέρα και θα συμμετάσχει άμεσα στις προεκλογικές εκδηλώσεις, όμως είναι σαφές ότι του ανετέθη ο ρόλος του αναχώματος στον Φάρατζ ώστε να αποφευχθεί και η εκλογική αιμορραγία προς τα δεξιά. Θα βοηθήσει η προσπάθεια; Οι Μιλανέζοι, πάντως, δεν το πιστεύουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...