207
Πολίτες στο Λος Αντζελες περιμένουν για να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού | REUTERS /Lucy Nicholson

Σε 15 ημέρες όλοι οι Αμερικανοί άνω των 18 θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 14:16
Πολίτες στο Λος Αντζελες περιμένουν για να κάνουν το εμβόλιο του κορονοϊού
|REUTERS /Lucy Nicholson

Σε 15 ημέρες όλοι οι Αμερικανοί άνω των 18 θα μπορούν να κάνουν το εμβόλιο

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 14:16

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ, αν και παρουσιάστηκε μία μικρή καθυστέρηση στον προγραμματισμό που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορούσαν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό μέχρι τις 4 Απριλίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν, η διαδικασία αυτή μεταφέρεται 15 μέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου.

Ο λόγος που άλλαξε η ημερομηνία, είναι ότι ολοένα και περισσότεροι πολίτες στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, κάτι που ανάγκασε την κυβέρνηση να δώσει ακόμη περισσότερα εμβόλια σε ομάδες που είχαν προτεραιότητα και να μεταθέσει για λίγο αργότερα μέρος από τον γενικό πληθυσμό.

Ετσι, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, οι περισσότερες πολιτείες στις ΗΠΑ θα ανοίξουν τις πλατφόρμες για τα ραντεβού στις 19 Απριλίου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι πάνω από το 80% των δασκάλων και του εκπαιδευτικού προσωπικού έχει λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου για τη λοίμωξη Covid-19, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι μεταλλάξεις του κορονοϊού εξαπλώνονται και δημιουργούν νέα αύξηση των κρουσμάτων.

«Δεν βρισκόμαστε στη γραμμή τερματισμού. Εχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε. Είμαστε ακόμα σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου», τόνισε ο Μπάιντεν σε πρόσφατη εκδήλωση του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...