344
Γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο Ηλιος; Η NASA μόνο ξέρει να σου πει... | Twitter

«Say cheese»! Η NASA έπιασε τον Ηλιο να… χαμογελάει

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2022, 16:26
Γιατί χαίρεται και χαμογελάει ο Ηλιος; Η NASA μόνο ξέρει να σου πει...
|Twitter

«Say cheese»! Η NASA έπιασε τον Ηλιο να… χαμογελάει

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2022, 16:26

Ενας δορυφόρος της Nasa κατέγραψε μια εικόνα ενός χαρούμενου προσώπου επάνω στον Ηλιο, κάνοντας την αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία να πει ότι εκείνη την ημέρα ήταν χαρούμενος και «χαμογελαστός».

Η Solar Dynamics Observatory της NASA είναι μια αποστολή που στοχεύει στη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο δημιουργείται η ηλιακή δραστηριότητα και δημιουργεί τις καιρικές συνθήκες στο Διάστημα. Εκτοξεύτηκε για πρώτη φορά στις 11 Φεβρουαρίου 2010 κι έκτοτε το διαστημικό σκάφος του παρατηρητηρίου μετρά το εσωτερικό του Ηλιου, την ατμόσφαιρα, το μαγνητικό πεδίο και την παραγωγή ενέργειας, γράφει ο Guardian.

Από τότε που κυκλοφόρησε η φωτογραφία της NASA έχει προκαλέσει δεκάδες σχόλια στο διαδίκτυο, με πολλούς να συγκρίνουν την εικόνα με μια σκαλισμένη κολοκύθα αποκριών, ένα λιοντάρι ή τον Ηλιο που εμφανίζεται στην αμερικανική παιδική εκπομπή Teletubbies. Κάποιος άλλος συνέκρινε τον Ηλιο με τα μπισκότα σοκολάτας BN Mini που διαθέτουν επίσης χαμογελαστά πρόσωπα.

Ενας χρήστης αναρωτήθηκε αν είναι το πρόσωπο του Stay Puf[t] marshmallow από το Ghostbusters.

Παρά τη… φιλική του εμφάνιση, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι στεφανιαίες τρύπες -όπως ονομάζονται αυτές οι σκιές- του ήλιου μπορεί να σημαίνουν ότι μια ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη το Σαββατοκύριακο.

Οι ηλιακές καταιγίδες είναι εκρήξεις μάζας και ενέργειας από την ηλιακή επιφάνεια που παραμορφώνουν το μαγνητικό πεδίο της γης. Ως αποτέλεσμα, αυτές οι καταιγίδες αυξάνουν την ορατότητα του βόρειου και νότιου σέλαος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...