218
| Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σαββόπουλος για τον Μίκη Θεοδωράκη: Εφυγε ο τελευταίος των μεγάλων Ελλήνων

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 18:07
|Intime/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Σαββόπουλος για τον Μίκη Θεοδωράκη: Εφυγε ο τελευταίος των μεγάλων Ελλήνων

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2021, 18:07

Φόρο τιμής στον Μίκη Θεοδωράκη, τον «τελευταίο των μεγάλων Ελλήνων», όπως τονίζει, απέτισε ο Διονύσης Σαββόπουλος, λέγοντας ακόμη στη δήλωσή του ότι ο Μίκης θα ζει πάντα στο αιώνιο τραγούδι της ελληνικής λαλιάς με τη συναρπαστική και θυελλώδη μουσική του.

Στη δήλωσή του ο Διονύσης Σαββόπουλος επισημαίνει ότι «έφυγε σήμερα ο τελευταίος των μεγάλων. Των τελευταίων μεγάλων Ελλήνων. Είναι ημέρα πένθους, βαθιάς συγκίνησης αλλά και πνευματικής ανάτασης νομίζω, γιατί μετά τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη και όλων των άλλων πνευματικών ηγετών μας, έρχεται τώρα και η αναχώρηση του Μίκη Θεοδωράκη, στην 200ή επέτειο της Ανεξαρτησίας, σαν να μας λέει “κοιτάξτε τι έχει πραγματική αξία σε όλη αυτή την πορεία και αφήστε τα μικρά και τα ασήμαντα”», ανέφερε ο γνωστός συνθέτης και ερμηνευτής».

Προσθέτει ακόμη: «Ηταν παράφορος. Δεν τον χωρούσε ο τόπος. Ξεχείλιζε από μουσική, αιώνια νιάτα, πάθος και ρομαντισμό. Ηταν ένας μεγαλοφυής, ένας λεοντόκαρδος, ένας άνθρωπος αναγεννησιακός. Ενας οικουμενικός άνθρωπος. Θα ζει πάντα στη μνήμη της Αντίστασης, στην τραγική μνήμη του εμφυλίου και της εξορίας, στους αγώνες της δεκαετίας του ’60, στη φυλακή του αντιδικτατορικού αγώνα. Μα πάνω από όλα θα ζει πάντα στο αιώνιο τραγούδι της ελληνικής λαλιάς με την συναρπαστική και θυελλώδη μουσική του.

“O Captain, my Captain

Η δάφνη κερδήθηκε

Ποτέ δεν θα πεθάνεις”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...