556
Αριστερά: Ο Κόεν ντυμένος Τραμπ σε συγκέντρωση του Μάικ Πενς, τον Φεβρουάριο και, δεξιά, ο χαρακτήρας του Μπόρατ |

Σάσα Μπάρον Κόεν: Ο Τραμπ ολισθαίνει επικίνδυνα προς την απολυταρχία

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 07:15
Αριστερά: Ο Κόεν ντυμένος Τραμπ σε συγκέντρωση του Μάικ Πενς, τον Φεβρουάριο και, δεξιά, ο χαρακτήρας του Μπόρατ
|

Σάσα Μπάρον Κόεν: Ο Τραμπ ολισθαίνει επικίνδυνα προς την απολυταρχία

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 07:15

Την άποψη ότι οι ΗΠΑ με τον Τραμπ στο τιμόνι τείνουν προς την απολυταρχία εξέφρασε σε συνέντευξή του ο Σάσα Μπάρον Κόεν.

Σε συνέντευξή του στους «The New York Times», ο 49χρονος κωμικός μίλησε για τη συνέχεια του Μπόρατ (Borat) και τι έμαθε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ενώ θυμήθηκε και μια στιγμή που… τα έκανε πάνω του από τον φόβο του.

Ο Κόεν είπε ότι «στόχος είναι να κάνουμε τους ανθρώπους να γελούν, αλλά αποκαλύπτουμε και την επικίνδυνη ολίσθηση προς την απολυταρχία».

Ο βρετανός κωμικός υπογράμμισε τις διαφορές μεταξύ της Αμερικής τού σήμερα και της εποχής που η πρώτη ταινία του γυρίστηκε, το 2005.

«Το 2005, χρειαζόταν ένας χαρακτήρας όπως του Μπόρατ, που ήταν μισογύνης, ρατσιστής, αντισημίτης, για να κάνει τους ανθρώπους να αποκαλύψουν τις προκαταλήψεις που έχουν. Αλλά αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο. Τώρα οι προκαταλήψεις έγιναν ορατές. Οι ρατσιστές είναι υπερήφανοι που είναι ρατσιστές», είπε και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος Τραμπ είναι ένας εμφανής ρατσιστής, φασίστας που εξωθεί την κοινωνία να αλλάξει τον λόγο της».

Η συνέχεια της κινηματογραφικής σειράς του Μπόρατ, του ατζαμή τύπου από το Καζακστάν, έχει τον τίτλο-σιδηρόδρομο «Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime For Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan». Θα προβληθεί από το Amazon Prime στις 23 Οκτωβρίου.

Η αντιφασιστική ατζέντα του έργου διαδραματίζεται σε διάφορες σκηνές, αλλά στη συνέντευξη ο Κόεν μίλησε εκτενώς για τον ρόλο του Μπόρατ που ζει με δύο συνωμοσιολόγους.

Όπως είπε «το πιο δύσκολο πράγμα που έπρεπε να κάνω ήταν ότι ζούσα με τον χαρακτήρα για πέντε μέρες κλεισμένος μέσα στο σπίτι. Ξυπνούσα, έπαιρνα πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό, κοιμόμουν σαν Μπόρατ μένοντας με τους δύο συνωμοσιολόγους. Δεν μπορούσα να μείνω ούτε μια στιγμή εκτός χαρακτήρα».

Στο πρώτο τρέιλερ, ρωτάει τους άντρες σχετικά με τον κορονοϊό, οι οποίοι με βεβαιότητα ισχυρίζονται πως οι Δημοκρατικοί είναι πιο επικίνδυνοι από την Covid-19.

Όπως είπε ο Κόεν η εμπειρία δείχνει ότι: «είναι απλοί άνθρωποι και καλοί, που τρέφονται όμως με τα ψέματα. Είναι εντελώς διαφορετικοί από τους πολιτικούς που υποκινούνται από τη δύναμή τους, καθώς συνειδητοποίησαν ότι μπορούν να διασπείρουν το φόβο διαδίδοντας ψέματα μέσα από την πιο αποτελεσματική μηχανή προπαγάνδας της ιστορίας», εννοώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κόεν δηλώνει απαισιόδοξος στην προοπτική ακόμη μίας θητείας του Τραμπ και αναρωτιέται αν η Αμερική «θα γίνει δημοκρατία μόνο στο όνομα, παρόμοια με την τουρκική δημοκρατία ή τη ρωσική δημοκρατία;».

Τέλος, ο κωμικός θυμήθηκε και μια στιγμή των γυρισμάτων όπου, όπως είπε, τα… χρειάστηκε.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, μεταμφιέστηκε σε Τραμπ και εμφανίστηκε ξαφνικά και απροειδοποίητα σε μια προεκλογική συγκέντρωση του αντιπροέδρου του, Μάικ Πενς, σε μια σκηνή που φυσικά θα την δούμε στο σίκουελ του Μπόρατ.

Ο Κόεν ως Τραμπ και γύρω του αγριεμένοι οπαδοί του προέδρου

Ο Κόεν μάλιστα κουβαλούσε στον ώμο του την ηθοποιό που υποδυόταν την κόρη του στην πρώτη ταινία του Μπόρατ, δήθεν για να την κάνει δώρο στον Πενς «από τον λαό του Καζακστάν».

«Προφανώς, φορούσα πολλά ρούχα από μέσα προκειμένου να φαίνομαι παχύς», είπε.

«Πέρασα πέντε ώρες στο μακιγιάζ εκείνο το πρωί με την ομάδα των μακιγιέρ να αλλάζουν το πρόσωπό μου στο πρόσωπο του Τραμπ. Και αυτή η φόρμα που φορούσα ήταν τεράστια», θυμάται, ενώ παραδέχεται ότι «όταν πρωτομπήκα στον χώρο, από τον φόβο μου κλειδώθηκα για πέντε ώρες στο μπάνιο ακούγοντας τις ομιλίες υπερσυντηρητικών Αμερικανών. Τελικά, με τα πολλά, βρήκα το κουράγιο και βγήκα και έκανα την εμφάνισή μου στην συγκέντρωση…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...