167
Ο Σαρλ Μισέλ στις δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών | REUTERS/Johanna Geron

Σαρλ Μισέλ: Προς καθεστώς υποψήφιας χώρας η Ουκρανία και η Μολδαβία – τι θα γίνει με την Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 13:30
Ο Σαρλ Μισέλ στις δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών
|REUTERS/Johanna Geron

Σαρλ Μισέλ: Προς καθεστώς υποψήφιας χώρας η Ουκρανία και η Μολδαβία – τι θα γίνει με την Αλβανία

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2022, 13:30

Την πεποίθηση ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα χορηγήσουν το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ουκρανία και την Μολδαβία εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, προσερχόμενος στην Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων.

«Είναι μία αποφασιστική στιγμή για την ΕΕ. Είναι επίσης μία γεωπολιτική επιλογή που θα κάνουμε σήμερα και είμαι πεπεισμένος ότι θα χορηγήσουμε το καθεστώς υποψήφιας χώρας προς ένταξη στην Ουκρανία και την Μολδαβία και θα εκφράσουμε μία ξεκάθαρη και ισχυρή ευρωπαϊκή προοπτική για την Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία» ανέφερε.

Ο Σαρλ Μισέλ σημείωσε ότι λαμβάνει χώρα επίσης «σημαντική συνάντηση με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων, σημαντική στιγμή γιατί υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση να επανενεργοποιήσουμε τη διαδικασία που αφορά στα Δυτικά Βαλκάνια, να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο και ισχυρό μήνυμα». Συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν συζητήσεις στη Βουλγαρία, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

«Με τη γαλλική προεδρία βάζουμε προτάσεις στο τραπέζι για να μπορέσουμε το συντομότερο δυνατό να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News