199
Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην παρέμβασή του στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ | ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Σαρηγιάννης: Αναζωπύρωση της πανδημίας στα τέλη Σεπτεμβρίου – με μάσκες οι μαθητές στις αίθουσες

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 12:10
Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης στην παρέμβασή του στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ
|ΥοuTube/ΣΚΑΙ

Σαρηγιάννης: Αναζωπύρωση της πανδημίας στα τέλη Σεπτεμβρίου – με μάσκες οι μαθητές στις αίθουσες

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2022, 12:10

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθεί έξαρση της πανδημίας στη χώρα μας λόγω της πιθανής εμφάνισης της παραλλαγής «Κένταυρος», άφησε την Τρίτη, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως με βάση τις επιδημιολογικές του προβλέψεις, προς τα τέλη Σεπτεμβρίου υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε μια αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω του συγκεκριμένου στελέχους του κορoνοϊού, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτό το σενάριο, «ρεαλιστικό».

Η υποπαραλλαγή «Κένταυρος», όπως σημείωσε, είναι 18,5% πιο μεταδοτική από τη μετάλλαξη Ομικρον 4-5.

Για τις επόμενες ημέρες ωστόσο, ανέφερε ότι θα συνεχιστεί η αποκλιμάκωση με μικρές διακυμάνσεις, μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου, τα ημερήσια κρούσματα θα πέσουν κάτω από 6.000.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 12 Σεπτεμβρίου, ο κ. Σαρηγιάννης δήλωσε πως συζητείται να υπάρχουν λιγότερα μέτρα σε ισχύ, χωρίς υποχρεωτικά σελφ τεστ και μάσκες μόνο σε συνθήκες συγχρωτισμού. Ο ίδιος ωστόσο, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για αυτό το υγειονομικό πρωτόκολλο τονίζοντας ότι είναι υπέρ της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας μέσα στις σχολικές αίθουσες.

 

Για τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τον κορονοϊό τόνισε ότι θα «πιάνουν» την Ομικρον 4-5, ενώ για την «Κένταυρος», αν επιβεβαιωθεί το σενάριο επικράτησής της, είπε ότι θα προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...