237
Στιγμιότυπο από τις έρευνες των προηγούμενων ημερών, για τον εντοπισμό του 75χρονου Ολλανδού | Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου/Facebook

Σάμος: Νεκρός ο αγνοούμενος ολλανδός τουρίστας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2024, 11:44
Στιγμιότυπο από τις έρευνες των προηγούμενων ημερών, για τον εντοπισμό του 75χρονου Ολλανδού
|Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Σάμου/Facebook

Σάμος: Νεκρός ο αγνοούμενος ολλανδός τουρίστας

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2024, 11:44

Νεκρός εντοπίστηκε ο 75χρονος Ολλανδός τουρίστας, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί πριν από έξι ημέρες στη Σάμο, όταν εκείνος είχε ξεκινήσει για πεζοπορία.

Τον 75χρονο εντόπισαν με drone μέσα σε χαράδρα το πρωί του Σαββάτου μέλη της Ομάδας Ίκαρος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου.

Ο Ολλανδός είχε ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής από την περιοχή Λιμνιώνας για μία διαδρομή προς τον Άγιο Παντελεήμονα και την Αγία Κυριακή, βρέθηκε στις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στην περιοχή Κλήμα και από τότε αγνοείτο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 75χρονου σταμάτησαν επισήμως την Πέμπτη το βράδυ, βάσει του σχετικού πρωτοκόλου.

Είναι ο δεύτερος αλλοδαπός παραθεριστής που έχασε τη ζωή του μέσα σε λίγες ημέρες στην Ελλάδα. Στις αρχές της εβδομάδας, είχε βρεθεί νεκρός σε δύσβατη περιοχή της Σύμης ο γνωστός γιατρός και παρουσιαστής του BBC Μάικλ Μόσλεϊ ο οποίος είχε χαθεί με παρόμοιο τρόπο, όταν έφυγε από μια παραλία του νησιού για να πάει σε μια άλλη. Οι Αρχές αναζητούσαν τον Μόσλει επί τέσσερις και πλέον ημέρες. Τελικά η σορός του βρέθηκε κατά την επεξεργασία φωτογραφιών από τηλεοπτικά συνεργεία. Μέχρι ώρας, δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια θανάτου του παρουσιαστή.

Ειδικοί επισημαίνουν στο Protagon ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή και πιστή τήρηση των οδηγιών υγείας και ασφάλειας από τους τουρίστες που καταφθάνουν για διακοπές στη χώρα μας. Οι καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού και το άγνωστο τοπίο μπορεί να κρύβουν κινδύνους, ιδιαίτερα για τους μεγαλύτερους σε ηλικία τουρίστες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...