341
| Shutterstock

Σάλος με σεξιστικό βίντεο για το «Συνέδριο Γονιμότητας»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 10:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/06/2021, 19:10

Σάλος με σεξιστικό βίντεο για το «Συνέδριο Γονιμότητας»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2021, 10:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 13/06/2021, 19:10

Ενα βίντεο για την προώθηση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας : Ορια και Επιλογές» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021, έγινε αφορμή να ξεσπάσoυν έντονες αντιδράσεις, να αποσύρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου την αιγίδα της, να ακυρώσουν τη συμμετοχή τους πρόσωπα που είχαν κληθεί να παρέμβουν ενώ τόσο η ΕΡΤ όσο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δεν θα είναι, τελικά, χορηγοί επικοινωνίας.

Στο διάρκειας 51 δευτερολέπτων βίντεο (το οποίο ύστερα από τον σάλο αποσύρθηκε, αλλά έμεινε στο Διαδίκτυο) εμφανίζεται μια γυναίκα απολογούμενη επειδή έβαλε προτεραιότητα στη ζωή της τις σπουδές και τη σταδιοδρομία αντί του γάμου και της τεκνοποίησης. Μια άποψη που, κατά τους καταγγέλλοντες το περιεχόμενό του, μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω καθώς υποβιβάζει τη γυναίκα σε σκεύος αναπαραγωγής, ένα άτομο που οφείλει να υποτάξει φιλοδοξίες και όνειρα σε μια προδιαγεγραμμένη διαδρομή από την οποία κάθε παρέκκλιση είναι κατακριτέα ως δευτερεύουσας σημασίας ή ως καθαρά εγωιστική επιλογή.

Η στοχοποίηση της γυναίκας, η απαίτηση των διοργανωτών να τη δουν ως μηχανή αναπαραγωγής και το γεγονός ότι η κυρία Σακελλαροπούλου προσέφερε αβασάνιστα την αιγίδα της στο συνέδριο, ενώ τα κρατικά ΜΜΕ έσπευσαν να δηλώσουν χορηγοί επικοινωνίας σε ένα τόσο σεξιστικό-αναχρονιστικό συνέδριο, προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση φεμινιστικών και όχι μόνο οργανώσεων και ανάγκασαν την Πολιτεία σε μια αναδίπλωση.

Χαρακτηριστική η ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρή Λιβάνιου, αργά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου:

Αργότερα απέσυρε τη συμμετοχή του και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το Συνέδριο, κατά τα άλλα, διοργανώνεται από πανεπιστημιακούς και άλλους ειδικούς οι οποίοι θα αναλύσουν επί μέρους θεματικές σχετικά με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή: συμμετέχουν τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της Εκκλησίας.

Μεταξύ εκείνων που απέσυραν τη συμμετοχή τους στο Συνέδριο ήταν και η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή, η οποία σε ανάρτησή της τονίζει ότι οι συμμετέχοντες σχεδόν εξαπατήθηκαν για τους σκοπούς του συνεδρίου.

Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελεωνόρα Μελέτη σε ανάρτησή της ανέφερε ότι δέχτηκε και αυτή πρόταση, αλλά αρνήθηκε διότι όπως ισχυρίζεται έλαβε και οδηγίες για το τι να πει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...