190
| ΙΝΤΙΜΕnews

Σακελλαροπούλου σε Μητσοτάκη: Εχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολους μήνες

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2022, 14:25
|ΙΝΤΙΜΕnews

Σακελλαροπούλου σε Μητσοτάκη: Εχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολους μήνες

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουλίου 2022, 14:25

Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους αδύναμους από το κύμα εισαγόμενης ακρίβειας, διαβεβαίωσε ο Πρωθυπουργός, κατά τη σύντομη συνομιλία που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

«Στο πλαίσιο των υφιστάμενων δημοσιονομικών δυνατοτήτων, η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να στηρίξει τους πιο αδύναμους ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες από το πρωτοφανές κύμα εισαγόμενης ακρίβειας, είπε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα τον «κρίσιμο γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως πύλη εισόδου φυσικού αερίου προς της Ευρώπη στο πλαίσιο της διαφοροποίησης των πηγών ενεργειακής τροφοδοσίας των ευρωπαϊκών χωρών.

Αναφορά έκανε εξάλλου και στο  νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ που κατατέθηκε στη Βουλή, κάνοντας λόγο για  ορόσημο ιδίως στον τομέα σύνδεσης των πανεπιστημίων μας με την αγορά εργασίας.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος αναγνώρισε πως «έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολους μήνες για να αντιμετωπίσουμε την κρίση το συντομότερο δυνατόν», με την ΕΕ να προσπαθεί συντονισμένα να αντιμετωπίσει την κρίση της ενεργειακής ακρίβειας».

Οσον αφορά τη μεταρρυθμιση για τα ΑΕΙ, σημείωσε πως η ελληνική κοινωνία έχει απόλυτη ανάγκη από ανταγωνιστικά πανεπιστήμια που αποτελούν την κινητήριο δύναμη της έρευνας, της εξέλιξης και της πρωτοπορίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...