392
Τη σορό του Γιάννη Μαρκόπουλου συνόδευσαν ως τιμητική φρουρά Κουρήτες, με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά | Δημήτρης Περιστέρης/IntimeNews

Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης στο «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Μαρκόπουλο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2023, 18:19
Τη σορό του Γιάννη Μαρκόπουλου συνόδευσαν ως τιμητική φρουρά Κουρήτες, με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά
|Δημήτρης Περιστέρης/IntimeNews

Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης στο «τελευταίο αντίο» στον Γιάννη Μαρκόπουλο

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2023, 18:19

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, τελέστηκε την Πέμπτη η εξόδιος ακολουθία του σπουδαίου έλληνα μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, που έφυγε απο τη ζωή το Σάββατο στα 83 του χρόνια, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα ως τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, με εκατοντάδες ανθρώπους να περνάνε να αποχαιρετίσουν τον εμβληματικό μουσικοσυνθέτη. Τη σορό συνόδευσαν ως τιμητική φρουρά Κουρήτες, με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά.

Στη Μητρόπολη, ανάμεσα σε πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου, παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος εκφώνησε, μετά από παράκληση της οικογένειας, τον επικήδειο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούσε να μην κάνει μια αναφορά στα «Ριζίτικα» και τη χρήση των παραδοσιακών οργάνων της Κρήτης στη μουσική του Μαρκόπουλου. «Σε δύσκολους καιρούς, που ο κόσμος έχει γίνει άλυτο κουβάρι, έχουμε ανάγκη ως λαός, ως έθνος, ως οργανωμένη πολιτεία (…) να διαψεύσουμε τον στίχο: “πώς το ‘φεραν η μοίρα και τα χρόνια να μην ακούσεις έναν ποιητή”», είπε ο κ. Ανδρουλάκης – μια αναφορά στα «Μαλαματένια λόγια».

Η οικογένεια, είχε παρακαλέσει ακόμα, αντί στεφάνων να στηριχθούν στη μνήμη του τρεις σύλλογοι: Οι «Μικροί Μουσικοί» του Ωδείου Αθηνών (ΕUROBANK – IBAN: GR4102601780000890201012375), η  Ελληνική Ερευνητική Ομάδα Ουρογεννητικού Καρκίνου (Alpha Βank – IBAN: GR4701401150115002002026203)  και Τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ (Δικαιούχος: ΕΛΕΠΑΠ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – IBAN: GR6401720630005063021944939)

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την εξόδιο ακολουθία στον Μητροπολιτικό Ναό η ταφή έγινε στο κοιμητήριο Παπάγου, όπου έμενε ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (IntimeNews)
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης (Ζάχος Γιώργος/ IntimeNews)
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης (Βλασσοπούλου Ισμήνη/ IntimeNews)
Ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας (Ζάχος Γιώργος/IntimeNews)
Η πρώην γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα (Ζάχος Γιώργος/IntimeNews)
Η Αννα και ο Γιώργος Νταλάρας (Βασιλική Φρατζή/ IntimeNews)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...