610
| INTIMEnews

Σακελλαροπούλου: Η Φώφη υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τον δημόσιο βίο

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 12:55
|INTIMEnews

Σακελλαροπούλου: Η Φώφη υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τον δημόσιο βίο

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2021, 12:55

Η Φώφη Γεννηματά υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο, με μία ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη συλλυπητήρια δήλωσή της για τον θάνατο της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

«Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά αισθήματα συγκίνησης. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες, χωρίς να χάσει ποτέ το φωτεινό της χαμόγελο. Υπηρέτησε με συνέπεια και πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο. Με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας», αναφέρει  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά της που καταλήγει:

«Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους. Ο πόνος τους αυτές τις δύσκολες ώρες είναι και δικός μας».

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είπε ξεκινώντας την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών:

«Η  είδηση της απώλειας της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Ήταν μια σπουδαία πολιτικός, ήταν μια σπουδαία γυναίκα με πίστη στη δημοκρατία, που πάλεψε με πίστη στη δημοκρατία, που πάλεψε με γενναιότητα για τις αξίες και τα πιστεύω της τα πιστεύω της εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά της και στο ΚΙΝΑΛ. Ο Πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί για την τραγική εξέλιξη και αναμένεται η τοποθέτησή του». 

Ο Πρωθυπουργός πληροφορήθηκε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά στη Σαουδική Αραβία όπου βρίσκεται για διήμερη επίσκεψη. Οπως έγινε γνωστό, κατόπιν τροποποίησης του προγράμματός του ο κ. Μητσοτάκης  θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης, ενώ η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη και την Πέμπτη, ακυρώνεται.

Η απώλεια της Φώφης Γεννηματά αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή της χώρας, αναφέρει στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η Φώφη Γεννηματά «έδωσε με πείσμα και αξιοπρέπεια τη μάχη για τη ζωή μέχρι το τέλος», τονίζει ο κ. Τσίπρας, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συντρόφους της στο ΚΙΝΑΛ.

Τη βαθιά του θλίψη για την πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αποχαιρετώ τη Φώφη Γεννηματά με μεγάλο σεβασμό για την εντιμότητα της, αλλά και τη γενναιότητα με την οποία έδωσε τη μάχη για τη ζωή. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ, καταλήγει στη δήλωσή του ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Συλλυπητήρια Σημίτη – Σαμαρά

«Η Φώφη Γεννηματά έφυγε από τη ζωή πολύ πρόωρα, όπως κι ο πατέρας της Γιώργος Γεννηματάς. H παρουσία τους στην πολιτική ζωή του τόπου χαρακτηρίστηκε από ευπρέπεια, σοβαρότητα και προσφορά. Όλοι στον χώρο μας αισθάνονται προσωπικά και πολιτικά μεγάλη θλίψη για την απώλειά της», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης.

«Πόσο κρίμα! Μερικές φορές δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσεις αυτό που νιώθεις. Το να αποχαιρετήσω την Φώφη Γεννηματά, μια νέα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, συμπατριώτισσα κι άξια πολιτικό, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο», ανέφερε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση του οποίου η Φώφη Γεννηματά χρημάτισε αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμυνας.

«Η Φώφη έφυγε από τη ζωή όπως έζησε τη ζωή: έντιμη κι αγωνίστρια! Ο πολιτικός κόσμος είναι πιο φτωχός. Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια. Ήταν τιμή μου που γνώρισα και συνεργάστηκα με τον άνθρωπο και πολιτικό Φώφη Γεννηματά. Αιωνία της η μνήμη!», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...