322
Δημοτικός υπάλληλος με προστατευτική στολή κάθεται σε στάση λεωφορείου, προκειμένου να εντοπίσει πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους παράνομα (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Aly Song

Σαγκάη: Εκλεισαν ζωντανό σε σακούλα για πτώματα και τον μετέφεραν σε νεκροφόρα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 00:05
Δημοτικός υπάλληλος με προστατευτική στολή κάθεται σε στάση λεωφορείου, προκειμένου να εντοπίσει πολίτες που κυκλοφορούν στους δρόμους παράνομα (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Aly Song

Σαγκάη: Εκλεισαν ζωντανό σε σακούλα για πτώματα και τον μετέφεραν σε νεκροφόρα

Protagon Team Protagon Team 5 Μαΐου 2022, 00:05

Πέρα από κάθε όριο έχει ξεφύγει η κατάσταση με τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Σαγκάη, καθώς η κούραση του κόσμου έχει αρχίσει να οδηγεί σε ακόμη πιο ακραίες συμπεριφορές.

Πρόσφατα, υπάλληλοι του δημόσιου νεκροτομείου έβαλαν έναν άνδρα που διαμένει σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων μέσα σε σακούλα όπου τοποθετούν τα πτώματα και τον μετέφεραν με νεκροφόρα στο νεκροτομείο. Γιατί; Διότι νόμιζαν ότι ήταν νεκρός! Ευτυχώς ο ηλικιωμένος άρχισε να αντιδρά έντονα και, λίγο πριν μπει στο ψυγείο, κατάλαβαν ότι ήταν ζωντανός. Σύμφωνα με το BBC, για το λάθος που έγινε, απολύθηκαν τέσσερα στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας.

Οι εικόνες που δείχνουν τους εργαζομένους του νεκροτομείου να τοποθετούν τη σακούλα διακομιδής πτωμάτων στη νεκροφόρα, με τον ζωντανό άνδρα μέσα, έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου και έχουν πυροδοτήσει οργή στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι υπάλληλοι φαίνεται να ανοίγουν τη σακούλα και κάποιος ακούγεται να φωνάζει ότι ο άνθρωπος μέσα είναι ακόμα ζωντανός.

Στελέχη του υπουργείου Υγείας, στην περιοχή Πουτούο της Σαγκάης, επιβεβαίωσαν το περιστατικό, προσθέτοντας ότι ο ασθενής έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Η Σαγκάη, με περίπου 25 εκατομμύρια κατοίκους, βρίσκεται για έκτη εβδομάδα σε σκληρό lockdown, το οποίο έχει στόχο τον μηδενισμό των κρουσμάτων κορονοϊού. Στους περισσότερους κατοίκους απαγορεύεται να βγουν από τα σπίτια τους για οποιονδήποτε λόγο.

Οσοι έχουν μολυνθεί από Covid-19, όπως επίσης και οι στενές επαφές τους, αναγκάζονται να παραμένουν κλεισμένοι σε κρατικό κέντρο καραντίνας.

Διανομέας αφήνει τις τσάντες και τα δέματα σε θάλαμο απολύμανσης πριν αυτά παραδοθούν στους παραλήπτες | China Daily via REUTERS

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...