280
Ο Σεργκέι Μεντβέντεφ σε πρόσφατη φωτογραφία |

Ρώσος πολιτικός διέφυγε στη Γεωργία μετά από απειλές – αποκάλεσε τον Πούτιν «τέρας»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 11:56
Ο Σεργκέι Μεντβέντεφ σε πρόσφατη φωτογραφία
|

Ρώσος πολιτικός διέφυγε στη Γεωργία μετά από απειλές – αποκάλεσε τον Πούτιν «τέρας»

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 11:56

Ο Σεργκέι Μεντβέντεφ, μέλος του τοπικού συμβουλίου της ρωσικής πόλης Περμ, κατέφυγε στη γειτονική Γεωργία μετά από αντιδράσεις και ανώνυμες απειλές εναντίον του γιατί τόλμησε να επικρίνει σε ανάρτησή του τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οπως σημειώνει το Politico, σε ανάρτηση που κοινοποίησε στο ρωσικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Vkontakte στις 31 Δεκεμβρίου, ο Μεντβέντεφ ανέφερε: «Ρωσία, ξύπνα! Σε σκοτώνουν! Είναι φρικτό να συνειδητοποιείς ότι το τέρας που κρύβεται πίσω από όλα αυτά κατεβαίνει ξανά στις εκλογές».

Και πρόσθεσε: «Θέλω να τελειώσει ο πόλεμος! Θέλω να δω τη Ρωσία ελεύθερη από τα δεσμά του Πούτιν».

Η ανάρτηση είχε ως αποτέλεσμα τη διαγραφή του από το Κομμουνιστικό Κόμμα την περασμένη εβδομάδα, αφού το δημοτικό συμβούλιο του Περμ και οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου ζήτησαν από το κόμμα «να αξιολογήσει νομικά» τις αναρτήσεις του Μεντβέντεφ που επικρίνουν τον πόλεμο.

Η επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην περιοχή του Περμ, Ξένια Αυτάκοβα, ζήτησε να αφήσουν  «τις αρμόδιες αρχές να συνεχίσουν το έργο τους», αναφερόμενη στην αστυνομία. Το κόμμα της εξέδωσε επίσης μια μακροσκελή δήλωση με την οποία επιβεβαίωσε την υποστήριξή του στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Από την Γεωργία, ο Μεντβέντεφ δήλωσε στο Politico: «Απλά δεν μπορούσα να το αντέξω άλλο. Είναι αδύνατο να αγνοήσουμε αυτό που συμβαίνει. Οι άνθρωποι χαμογελούν, οι πολιτικοί δίνουν ευχές. Αλλά ποιο είναι το νόημα; Η χώρα βρίσκεται σε παρακμή, όμως παντού γίνονται γιορτές».

Και πρόσθεσε: «Ολος ο κόσμος μάς κοιτάζει σαν να είμαστε τρελοί. Γινόμαστε ένα έθνος παρίας. Κάθε λογικός άνθρωπος το καταλαβαίνει αυτό».

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι πιστεύει ότι πολλοί άνθρωποι στη Ρωσία αισθάνονται το ίδιο, αλλά έχουν σωπάσει από τον φόβο. «Είναι όπως στη ναζιστική Γερμανία. Πώς μπορούσε κανείς να μιλήσει εναντίον του Χίτλερ εκεί;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...