272
Καρέ από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές Αρχές με τη σύλληψη των φερόμενων ως πρακτόρων της Ρωσίας | Security Service of Ukraine (SBU)

Ρωσικό συμβόλαιο θανάτου κατά του ουκρανού υπουργού Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 22:26
Καρέ από το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ουκρανικές Αρχές με τη σύλληψη των φερόμενων ως πρακτόρων της Ρωσίας
|Security Service of Ukraine (SBU)

Ρωσικό συμβόλαιο θανάτου κατά του ουκρανού υπουργού Αμυνας

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 22:26

Δύο άνδρες που φέρονται να εργάζονταν για λογαριασμό της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας (GRU) και να σχεδίαζαν τη δολοφονία του υπουργού Αμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ, του επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Κιρίλο Μπουντάνοφ, καθώς κι ενός γνωστού ακτιβιστή, συνέλαβαν οι ουκρανικές Αρχές, σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας (SBU) τη Δευτέρα.

Δεν υπήρξε επίσημη αντίδραση από το Κρεμλίνο ή από ρωσικά μέσα ενημέρωσης σε πρώτο χρόνο, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας, παράλληλα, πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς της SBU.

Οι δύο συλληφθέντες –ο ένας κάτοικος του Λουγκάνσκ, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των υποστηριζόμενων από τη Μόσχα αυτονομιστών, και ο δεύτερος κάτοικος Κιέβου– έλαβαν 150.000 δολάρια από ρώσους μεσάζοντες, ανέφερε η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας.

Ο άνδρας από την περιοχή του Λουγκάνσκ εισήλθε στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία και συνελήφθη στην πόλη Κόβελ (βορειοδυτικά) μαζί με τον συνεργάτη του από την ουκρανική πρωτεύουσα, προσέθεσε.

Σε σχετική ανάρτηση της SBU παρατίθεται το βίντεο της σύλληψης των δύο ανδρών.

Μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, τα μέτρα ασφαλείας για τους κορυφαίους αξιωματούχους της Ουκρανίας είναι δρακόντεια, ανέφερε το Reuters. Στο Κίεβο, ενδεικτικά, έχουν στηθεί πολλά σημεία ελέγχου, ενώ σακιά με άμμο στοιβάζονται στα παράθυρα και στις εισόδους κυβερνητικών κτιρίων.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες εβδομάδες ο πρόεδρος της Ουκρανίας απέπεμψε τον επικεφαλής της SBU και τη γενική εισαγγελέα, στο πλαίσιο μιας ευρείας επιχείρησης εκκαθαρίσεων. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε υποστηρίξει, τότε, ότι περισσότεροι από 60 υπάλληλοι στις εν λόγω υπηρεσίες εργάζονταν εναντίον της χώρας από τα εδάφη που κατέκτησε η Ρωσία, όπου και είχαν παραμείνει (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...