231
| Instagram/Creative Protagon

Ρωσίδα δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ίσως έχει δηλητηριαστεί

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2023, 11:31
|Instagram/Creative Protagon

Ρωσίδα δημοσιογράφος που διαμαρτυρήθηκε για τον πόλεμο στην Ουκρανία ίσως έχει δηλητηριαστεί

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2023, 11:31

Μια δημοσιογράφος της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης που κατήγγειλε την εισβολή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία, ζωντανά στην τηλεόραση, ίσως έχει πέσει θύμα δηλητηρίασης στη Γαλλία.

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα κάλεσε τις πρώτες βοήθειες και νοσηλεύτηκε την Πέμπτη αφού αρρώστησε ξαφνικά καθώς έφευγε από το διαμέρισμά της στο Παρίσι. Η ίδια είπε ότι υποπτευόταν ότι είχε δηλητηριαστεί, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Παρισιού.

Η αστυνομία εξέτασε το διαμέρισμά της ενώ διεξάγεται σχετική εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Telegraph.

Η Οβσιανίκοβα, η οποία εργαζόταν στη ρωσική κρατική τηλεόραση, στο κανάλι Channel One, τράβηξε τη διεθνή προσοχή τον Μάρτιο του 2022 όταν εμφανίστηκε πίσω από την παρουσιάστρια των ειδήσεων με μια ταμπέλα που έλεγε: «Σταματήστε τον πόλεμο, μην πιστεύετε την προπαγάνδα, εδώ σας λένε ψέματα».

Η οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, η οποία βοήθησε την Οβσιανίκοβα να διαφύγει από τη Ρωσία και να εγκατασταθεί στη Γαλλία, είπε ότι ήταν «στο πλευρό της» από τη στιγμή που ζήτησε ιατρική βοήθεια. Η οργάνωση, παρ’ όλα αυτά, δεν έχει περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη.

Η Οβσιανίκοβα κατηγορήθηκε για απαξίωση του ρωσικού στρατού και της επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ρουβλίων (270 δολάρια εκείνη την εποχή). Αργότερα, οργάνωσε μια διαμαρτυρία κοντά στο Κρεμλίνο τον Ιούλιο του 2022, συνελήφθη και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό πριν διαφύγει στη Γαλλία με την κόρη της.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δικαστήριο της Μόσχας την καταδίκασε σε οκτώμισι χρόνια φυλάκιση ερήμην για διάδοση ψευδών πληροφοριών για τον ρωσικό στρατό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...