272
Ρώσος στρατιωτικός (αν και το γένι δεν προβλέπεται...) στη Συρία. Είναι πολλά τα λεφτά... | Yasser Alhatib/Anadolu Agency via Getty Images

Ρωσία: Στρατιώτες βάζουν μέσον για να πάρουν μετάθεση στη Συρία!

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2021, 10:20
Ρώσος στρατιωτικός (αν και το γένι δεν προβλέπεται...) στη Συρία. Είναι πολλά τα λεφτά...
|Yasser Alhatib/Anadolu Agency via Getty Images

Ρωσία: Στρατιώτες βάζουν μέσον για να πάρουν μετάθεση στη Συρία!

Protagon Team Protagon Team 14 Νοεμβρίου 2021, 10:20

Δωροδοκία για μια μετάθεση στη… Συρία; Ε ναι, συνέβη κι αυτό. Οι Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί δεν βάζουν μέσον για να κάνουν τη θητεία τους στον τόπο τους. Αντίθετα πληρώνουν αδρά, από 20.000 έως 40.000 ρούβλια (περίπου 230 έως και 460 ευρώ) για να υπηρετήσουν εκτός έδρας παρά τους κινδύνους μιας ουσιαστικά εμπόλεμης περιοχής. Και το κίνητρο δεν είναι η αγάπη τους για το καθεστώς Ασαντ. Για τους Σύρους δεν δίνουν ούτε καπίκι. Αυτό που τους μαγνητίζει είναι το χρήμα…

Δημοσίευμα των Times που επικαλείται τη ρωσική οικονομική εφημερίδα Kommersant, δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν καταδικαστεί επειδή προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον Ιβάν Ζάρκοφ, έναν στρατιωτικό δικηγόρο, σε μια προσπάθεια να πάρουν μετάθεση στις βάσεις που διατηρεί η Ρωσία στη σπαρασσόμενη από εμφύλιο τα τελευταία 10 χρόνια, χώρα.

Οι Αρχές αποκάλυψαν ότι στρατιώτες και αξιωματικοί, ήθελαν να πάνε στη Συρία για να λάβουν το καθεστώς του «βετεράνου της μάχης» κατά την επιστροφή τους, το οποίο τους δίνει το δικαίωμα σε μηνιαίες πληρωμές εφ’ όρου ζωής, αυξημένο μισθό και επιπλέον άδεια. Θα είχαν επίσης δικαίωμα ημερήσιας αποζημίωσης όσο βρίσκονταν στη Συρία.

Πολλά λεφτά και σε σκληρό νόμισμα

Οι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία λέγεται ότι λαμβάνουν μισθούς 200.000 ρούβλια (2.450 ευρώ) το μήνα, ενώ οι αξιωματικοί λαμβάνουν έως και 300.000 ρούβλια (3.665 ευρώ), πολύ περισσότερο από τον μέσο μισθό που λαμβάνουν οι στρατιωτικοί με έδρα τη Ρωσία. Τα χρήματα, μάλιστα, καταβάλλονται σε συνάλλαγμα, σε ρωσικές τράπεζες του εξωτερικού.

Στους στρατιώτες επιβλήθηκε πρόστιμο από 30.000 (περίπου 370 ευρώ) έως 90.000 ρούβλια (1100 ευρώ). Ο Ζάρκοφ, ο οποίος λέγεται ότι είχε τρεις προηγούμενες καταδίκες για παρόμοια αδικήματα, τιμωρήθηκε με περικοπή του μηνιαίου μισθού του κατά 10% για τους επόμενους έξι μήνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...