422
Κατεστραμμένο κτίριο στο Κίεβο, την Κυριακή | Press service of the State Emergency Service of Ukraine in Kyiv region/Handout via REUTERS

Ρωσία – Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από επιθέσεις και στις δύο χώρες

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2024, 15:21
Κατεστραμμένο κτίριο στο Κίεβο, την Κυριακή
|Press service of the State Emergency Service of Ukraine in Kyiv region/Handout via REUTERS

Ρωσία – Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από επιθέσεις και στις δύο χώρες

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2024, 15:21

Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα δίχρονο παιδί, σκοτώθηκαν την Κυριακή και άλλοι 22 τραυματίστηκαν από επίθεση με πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές δυνάμεις στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης που έχει διορίσει η Μόσχα, Μιχαήλ Ραζβοζάγεφ.

Αυτή η πόλη-λιμάνι γίνεται τακτικά στόχος των Ουκρανών, επειδή στεγάζει το αρχηγείο του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα. Η Κριμαία αποτελεί σημαντικό υλικοτεχνικό κόμβο για τον ρωσικό στρατό.

Νωρίτερα, ο κυβερνήτης είπε ότι η αντιαεροπορική άμυνα απέκρουσε μια «επίθεση με πυραύλους», καταστρέφοντας «πέντε εναέριους στόχους».

«Αλλά τα συντρίμμια από τους καταρριφθέντες στόχους, έπεσαν σε παράκτιες περιοχές», πρόσθεσε.

Ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη προκάλεσαν επίσης τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τριών σε πόλη στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, πολύ κοντά στα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ.

«Ένας πολίτης σκοτώθηκε» στο Γκραϊβορόν, έγραψε ο ίδιος στο Telegram, λέγοντας ότι ένα από τα drones είχε εκραγεί σε χώρο στάθμευσης.

Αλλα drones στο κέντρο της πόλης τραυμάτισαν δύο άνδρες, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν, καθώς και μια γυναίκα στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος, πρόσθεσε.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ είναι τακτικά στόχος ουκρανικών επιδρομών με το Κίεβο να ισχυρίζεται ότι αμύνεται από τις ρωσικές επιθέσεις στο έδαφός του.

Τραυματίες στο Κίεβο

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατοικιών και άλλα υπέστησαν ζημιές από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία στην περιοχή του Κιέβου, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης της περιοχής.

Από τους τρεις πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν τους δύο πάνω από την περιοχή του Κιέβου, σύμφωνα με τον διοικητή της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας, Μίκολα Ολεστσούκ.

Στην ανακοίνωσή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο Ολεστσούκ δεν διευκρινίζει τι συνέβη με τον τρίτο πύραυλο.

Από τα συντρίμμια των πυραύλων τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να νοσηλευθούν, διευκρίνισε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ρουσλάν Κραβτσένκο, επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Κιέβου.

Από τα συντρίμμια προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε έξι πολυώροφες πολυκατοικίες και σε πάνω από 20 ιδιωτικές κατοικίες, πρόσθεσε ο Κραβτσένκο.

Επιπλέον υπέστησαν ζημιές πρατήριο φυσικού αερίου, φαρμακείο, διοικητικό κτίριο και τρία αυτοκίνητα στην περιοχή.

Το Κίεβο, η γύρω περιοχή του και άλλες περιοχές σε όλη την Ουκρανία βρίσκονταν σε καθεστώς συναγερμού για αεροπορικές επιθέσεις για περίπου μία ώρα σήμερα το πρωί, από τις 04:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν αρκετές εκρήξεις εντός και γύρω από το Κίεβο εκείνη την ώρα, διευκρινίζοντας ότι ακούγονταν όπως όταν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας πλήττουν όπλα στον αέρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...