645
Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται από το διυλιστήριο, το πρωί της Τετάρτης | Twitter

Ρωσία: Νέο ουκρανικό χτύπημα σε διυλιστήριο – στις φλόγες δεξαμενές

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 10:28
Πυκνοί μαύροι καπνοί υψώνονται από το διυλιστήριο, το πρωί της Τετάρτης
|Twitter

Ρωσία: Νέο ουκρανικό χτύπημα σε διυλιστήριο – στις φλόγες δεξαμενές

Protagon Team Protagon Team 28 Αυγούστου 2024, 10:28

Ουκρανικά drones προκάλεσαν πυρκαγιά σε δεξαμενές της εγκατάστασης αποθήκευσης καυσίμων Γκλουμπακίνσκαγια, στην περιφέρεια Ρoστόφ της Ρωσίας, ανέφεραν ρωσικά κανάλια στην πλατφόρμα Telegram τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο περιφερειάρχης Βασίλι Γκόλουμπεφ γνωστοποίησε, επίσης μέσω Telegram, ότι καταρρίφθηκαν τέσσερα ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, χωρίς να κάνει λόγο για επίθεση στην εγκατάσταση αποθήκευσης καυσίμων.

Το κανάλι Baza του Telegram, που θεωρείται πως συνδέεται με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι τρεις δεξαμενές καίγονται σε αποθήκη καυσίμων στην περιοχή Καμένσκι της περιφέρειας του Ροστόφ αφού δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπεσαν στην περιοχή.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται μεγάλες δεξαμενές να καίγονται μέσα στη νύχτα.

Στις φλόγες δεξαμενές στο Γκλουμπακίνσκαγια μετά την επίθεση με drone – Video Obtained by Reuters/via REUTERS

Το Reuters ανέφερε πως ήταν σε θέση να αναγνωρίσει την τοποθεσία ενός από τα βίντεο ως την περιοχή Καμένσκι της περιφέρειας του Ροστόφ.

Παράλληλα, πτήσεις ακυρώθηκαν νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο του Καζάν στη ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν για λόγους ασφαλείας, μετέδωσαν ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα τη ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας Rosaviatsia.

«Για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτικών αεροσκαφών δεν προσγειώνονται ούτε απογειώνονται πτήσεις στο αεροδρόμιο από τις 7 π.μ. ώρα Μόσχας (και ώρα Ελλάδας)», ανακοίνωσε η Rosaviatsia, σύμφωνα με το TASS.

Εξι νεκροί στην Ουκρανία

Παράλληλα, έξι άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στην περιοχή.

«Το πρωί οι Ρώσοι σκότωσαν τέσσερις ανθρώπους και κατέστρεψαν ένα σπίτι στην Ιζμαϊλίφκα», χωριό που βρίσκεται πολύ κοντά στο μέτωπο, δήλωσε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης Βαντίμ Φιλάσκιν.

Τα θύματα αυτού του πλήγματος ανήκαν στην ίδια οικογένεια -δύο γονείς και τα παιδιά τους ηλικίας 17 και 24 ετών, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Άλλη επίθεση στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους κοντά στο Τσάσιβ Γιαρ, στην ίδια περιφέρεια, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Κομισίφκα στο Ντονέτσκ.

Ο ουκρανικός στρατός αντιμετωπίζει προβλήματα στο ανατολικό μέτωπο, όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες και τα ρωσικά στρατεύματα προωθούνται σταδιακά εδώ και μήνες.

Η Μόσχα ανακοινώνει πως καταλαμβάνει μικρά χωριά, χωρίς πάντως να έχει καταφέρει προς το παρόν να διεισδύσει σημαντικά στην περιοχή.

Η Ουκρανία διέταξε πρόσφατα να απομακρυνθούν οι κάτοικοι εξαιτίας της προώθησης των ρώσων στρατιωτών προς το Ποκρόφσκ, πόλη που αποτελεί σημαντικό κέντρο επιμελητείας στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τη Δευτέρα, ότι ο τομέας του Ποκρόφσκ είναι «ο πιο δύσκολος» και ότι σ’ αυτόν επικεντρώνονται οι περισσότερες ρωσικές επιθέσεις.

Συνεδριάζει το συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας

Συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, έπειτα από αίτημα του Κιέβου, μετά τα μαζικά ρωσικά πλήγματα τη Δευτέρα και την Τρίτη, σε ουκρανικές πόλεις και υποδομές, ανακοίνωσε η Ατλαντική Συμμαχία.

Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ πρόκειται «να ενημερώσει μέσω βίντεο τους Συμμάχους για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης», ανέφερε εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Η ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας θα είναι ένα από τα θέματα αυτής της συνεδρίασης, ανέφερε διπλωματική πηγή.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει ζητήσει βοήθεια από τις δυνάμεις Πολεμικής Αεροπορίας των ευρωπαίων γειτόνων του για να καταστρέψει τα κύματα ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών που έπληξαν μαζικά τη χώρα του στις αρχές της εβδομάδας.

«Στις διάφορες περιφέρειες της Ουκρανίας, θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα για να προστατεύσουμε ζωές, αν η αεροπορία των ευρωπαίων γειτόνων μας δούλευε μαζί με τα (καταδιωκτικά) F-16 μας και με την αντιαεροπορική άμυνά μας», υποστήριξε απαιτώντας «λύσεις».

Τη Δευτέρα, στη διάρκεια της πιο μαζικής εδώ και εβδομάδες ρωσικής επίθεσης, 15 περιφέρειες της Ουκρανίας έγιναν στόχοι συνολικά 236 πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με το Κίεβο, το οποίο διαβεβαίωσε πως κατέρριψε 201 από τα όπλα αυτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...