339
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δίνει ένα φιλί και βγάζει σέλφι με μία νέα στο Ντέρμπεντ του Νταγκεστάν, την Τετάρτη | Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Ρωσία: Μοίρασε φιλιά και σέλφι ο Πούτιν στο Ντέρμπεντ της Κασπίας Θάλασσας

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2023, 09:28
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δίνει ένα φιλί και βγάζει σέλφι με μία νέα στο Ντέρμπεντ του Νταγκεστάν, την Τετάρτη
|Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin via REUTERS

Ρωσία: Μοίρασε φιλιά και σέλφι ο Πούτιν στο Ντέρμπεντ της Κασπίας Θάλασσας

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2023, 09:28

Σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις σε βάρος μετά την ανταρσία του Γεβγκένι Πριγκόζιν και να δείξει ότι παραμένει ισχυρός ηγέτης, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε μία σπάνια δημόσια εμφάνιση, το βράδυ της Τετάρτης.

Ο ρώσος πρόεδρος επισκέφθηκε την πόλη Ντέρμπεντ στο Νταγκεστάν της Κασπίας Θάλασσας, που έχει ισχυρό μουσουλμανικό στοιχείο.

Ο Πούτιν περπάτησε στους δρόμους, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους, έβγαλε σέλφι με τον κόσμο και μοίρασε φιλιά σε νέα κορίτσια.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το αρχαίο κάστρο και το ιστορικό τέμενος της πόλης.

Σολτς: Ο Πριγκόζιν αποδυνάμωσε τον Πούτιν

Οσο και αν προσπαθεί να αποδείξει το αντίθετο, βγάζοντας σέλφι, τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου κατέδειξαν ότι ο Πούτιν, δεν έχει τη δύναμη που θέλει να δείχνει ότι έχει και ότι υπάρχουν ρωγμές στην εξουσία του, δήλωσε ο Ολαφ Σολτς.

Ο γερμανός καγκελάριος πρόσθεσε ότι η ανταρσία των μισθοφόρων κατέλαβε εξαπίνης τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND.

Ο Σολτς έκανε το σχόλιο αυτό, την Τετάρτη σε εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ARD, τονίζοντας πως «ααφαλώς η BND δεν γνώριζε κάτι εκ των προτέρων», παρόλο που «υπέβαλε συνεχώς αναφορές για όσα παρατηρούνταν» στην κυβέρνησή του.

Σύμφωνα με την Washington Post και τους New York Times, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν πληροφορίες από τα μέσα του Ιουνίου πως ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, σχεδίαζε ένοπλη ανταρσία εναντίον της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Κατά τις πληροφορίες τους, ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχαν ενημερωθεί για τα σχέδια του Πριγκόζιν, όμως η ακριβής φύση τους, το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος εκτέλεσής τους δεν είχαν αποσαφηνιστεί.

Στις 21 Ιουνίου, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν ενημερώσει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πως ο Πριγκόζιν ετοιμαζόταν να κινηθεί εναντίον των επικεφαλής του υπουργείου Αμυνας στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σολτς στο ARD, σε περίπτωση που οι αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπείας πράγματι γνώριζαν πως η Βάγκνερ ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε ανταρσία και δεν μοιράστηκαν το στοιχείο αυτό με το Βερολίνο, θα πρέπει να επανεξεταστεί η ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο του NATO.

«Αυτό είναι κάτι που θα χρειαστεί να κουβεντιάσουμε», έκρινε, όπως και το «ποια είναι η κατάσταση τώρα» και «τις υποθέσεις που γίνονται».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...