261
Πλοίο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού προσεγγίζει τη Γέφυρα της Κριμαίας μετά από ακόμη ένα ουκρανικό χτύπημα που υπέστη, τον περασμένο Ιούλιο | REUTERS/Alexey Pavlishak

Ρωσία: Καταστρέψαμε 20 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2023, 16:40
Πλοίο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού προσεγγίζει τη Γέφυρα της Κριμαίας μετά από ακόμη ένα ουκρανικό χτύπημα που υπέστη, τον περασμένο Ιούλιο
|REUTERS/Alexey Pavlishak

Ρωσία: Καταστρέψαμε 20 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2023, 16:40

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπολύθηκαν προς την χερσόνησο της Κριμαίας νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 14 drones, ενώ τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου εξουδετέρωσαν έξι.

Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση από το υπουργείο.

Οι αρμόδιες Αρχές συγκοινωνιών στην Κριμαία ανέφεραν ωστόσο ότι η κίνηση στη Γέφυρα της Κριμαίας ανεστάλη από τη 1.30 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και για περίπου δύο ώρες.

Ο Σεργκέι Κριτσκόφ, σύμβουλος του διορισμένου από τη Ρωσία κυβερνήτη της Κριμαίας, είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας προσπάθησαν να απωθήσουν επίθεση σε διάφορα σημεία της χερσονήσου.

Ο κυβερνήτης Σεργκέι Αξιόνοφ έκανε γνωστό από την πλευρά του πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν και έναν ουκρανικό πύραυλο πάνω από το στενό του Κερτς, στη διάρκεια νέας επίθεσης, το μεσημέρι.

Το Reuters σημείωσε στο σχετικό τηλεγράφημά του πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις αναφορές του ρωσικού ΥΕΘΑ. Εξάλλου, δεν ήταν σαφές, εκ πρώτοις, και το ποιοι ήταν οι στόχοι στις αναφερόμενες επιθέσεις στην προσαρτηθείσα από τη Ρωσία χερσόνησο, προσέθσε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων.

Ζαχάροβα: Δεν θα μείνουν αναπάντητες τέτοιες βάρβαρες ενέργειες

Αργότερα το Σάββατο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τη νυχτερινή «τρομοκρατική επίθεση» της Ουκρανίας στη Γέφυρα της Κριμαίας, τονίζοντας ότι η αποτραπείσα επίθεση έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές αθώων αμάχων και διαμηνύοντας ότι θα προβεί σε αντίποινα.

«Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες και δεν θα μείνουν αναπάντητες», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο Telegram.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...