307
H Mάσα με τη μητέρα της: αναγκαστική επανένωση ύστερα από 10 χρόνια εγκατάλειψης | web/Telegram Tulskie Izvestija

Ρωσία: Η Οδύσσεια της μικρής Μάσα τελείωσε;

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 07:01
H Mάσα με τη μητέρα της: αναγκαστική επανένωση ύστερα από 10 χρόνια εγκατάλειψης
|web/Telegram Tulskie Izvestija

Ρωσία: Η Οδύσσεια της μικρής Μάσα τελείωσε;

Protagon Team Protagon Team 21 Απριλίου 2023, 07:01

Η Repubblica επανήλθε στην ιστορία «της οικογενείας που διαλύθηκε εξαιτίας μιας ζωγραφιάς», δηλαδή στην υπόθεση του πατέρα Αλεξέι Μοσχαλιόφ και της 13χρονης θυγατέρας του Μάσα. Αν θυμάστε, ο πατέρας της, ο οποίος μεγάλωνε μόνος του την έφηβη, επρόκειτο να δικαστεί για φιλοουκρανική στάση, ωστόσο δραπέτευσε. Και η μικρή είχε κλειστεί σε ορφανοτροφείο. Τώρα υπάρχουν νεότερα και για τους δύο.

Ο πατέρας συνελήφθη στο Μινσκ της Λευκορωσίας όπου είχε καταφύγει, και εκδόθηκε στη Ρωσία, όμως έκτοτε δεν υπάρχουν νέα του, αφού ακόμη και οι δικηγόροι του αγνοούν αν κρατείται, πού κρατείται, αν είναι ζωντανός κ.λπ. Η Μάσα βγήκε από το ορφανοτροφείο με παρέμβαση του ρωσικού κράτους και δόθηκε στη μητέρα της, η οποία την είχε εγκαταλείψει το 2013.

Από τις πληροφορίες που συνέλεξε το ιταλικό μέσο προκύπτει ότι την επανασύνδεση κόρης και άστοργης μάνας οργάνωσε η Μαρία Αλεξέγιεβνα Λιόβα-Μπελόβα, πολιτικός που, ενταγμένη στο σύστημα Πούτιν, υπηρετεί ως προεδρική επίτροπος για τα δικαιώματα των παιδιών. Η ίδια καταζητείται, όπως και ο Πούτιν, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για παράνομες απελάσεις και μετακινήσεις παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο Μοσχαλιόφ κατηγορήθηκαν εξαιτίας μιας ζωγραφιάς της μικρής που έδειχνε την ουκρανική σημαία και περιείχε τα συνθήματα «Δόξα στην Ουκρανία» και «Οχι στον πόλεμο». Αν η εξέλιξη της ιστορίας είναι μυστηριώδης για τον πατέρα, για τη Μάσα είναι απλή. Στις 5 Απριλίου το ρωσικό κράτος έστειλε στο ορφανοτροφείο τη μάνα της, Ολγα Σιτσίχινα, και την παρέλαβε. Η γυναίκα αυτή είχε να επικοινωνήσει με τη Μάσα 10 χρόνια.

Την πήρε μαζί της στην περιοχή Τάμποφ, όπου ζει με τον σύζυγό της και τη 18χρονη θετή κόρη της. Μαζί ποζάρισαν χαμογελαστές και σε φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο web. Για τα ρωσικά ΜΜΕ πρόκειται για «ευτυχές τέλος» σε μια περιπέτεια. Οι Ιταλοί έγραψαν ότι το ξαφνικό ενδιαφέρον της μητέρας για τη Μάσα είναι ύποπτο και πρόβαλαν τον ρόλο που έπαιξε η Λιόβα-Μπελόβα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...