353
Ουκρανός στρατιώτης εκτοξεύει ένα drone στην περιοχή του Ντονέτσκ | REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Ρωσία: Εργοστάσιο όπλων χτύπησαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 11:23
Ουκρανός στρατιώτης εκτοξεύει ένα drone στην περιοχή του Ντονέτσκ
|REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Ρωσία: Εργοστάσιο όπλων χτύπησαν οι Ουκρανοί

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 11:23

Τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο ένα ρωσικό εργοστάσιο όπλων σε απόσταση άνω των 750 χλμ. από τα σύνορα.

Το κρατικό εργοστάσιο Sverdlov είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές εκρηκτικών που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία.

Υπόκειται σε κυρώσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ από το 2023 για την απόκτηση αγαθών προς υποστήριξη της πολεμικής προσπάθειας της Ρωσίας, παράγοντας εκρηκτικά, βιομηχανικά χημικά, πυροκροτητές και πυρομαχικά.

Ενα βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Κυριακή έδειχνε μια μεγάλη έκρηξη και μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να καταρρίπτονται από συστήματα αεράμυνας κοντά στο εργοστάσιο στο Τζερζίνσκ, στη ρωσική περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ, 360 χλμ. ανατολικά της Μόσχας.

Δεν ήταν σαφές αν το εργοστάσιο υπέστη ζημιές κατά την επίθεση. Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στοχεύσει την περιοχή, αλλά δήλωσαν ότι η επίθεση είχε αποτραπεί, προσθέτοντας ότι τέσσερις πυροσβέστες έφεραν ελαφρά τραύματα από θραύσματα.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 110 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα πάνω από ρωσικές περιφέρειες, ανάμεσα στα οποία οκτώ πάνω από την περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε την Κυριακή ότι πρόσφατα παραχθέντα δυτικά εξαρτήματα βρέθηκαν στα συντρίμμια ενός βορειοκορεατικού πυραύλου που καταρρίφθηκε σε μια επίθεση.

«Ο Πούτιν και ο Κιμ εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά. Καλούμε τους συμμάχους να αντιδράσουν έντονα, να αυστηροποιήσουν τις κυρώσεις και τους ελέγχους των εξαγωγών, να ενισχύσουν την εναέρια ασπίδα μας», έγραψε ο Αντρίι Σιχίμπα στο X.

Ενας δυτικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι ρωσικές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία διπλασιάστηκαν από 350 τον Ιούλιο σε περίπου 750 τον Αύγουστο και 1.500 τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...