416
Ουκρανοί στρατιώτες ετοιμάζονται να εξαπολύσουν drone εναντίον ρωσικών θέσεων (φωτογραφία αρχείου) | EPA/KATERYNA KLOCHKO

Ρωσία: Ενας νεκρός σε λιμάνι του Κρασνοντάρ από ουκρανικό drone

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2024, 11:21
Ουκρανοί στρατιώτες ετοιμάζονται να εξαπολύσουν drone εναντίον ρωσικών θέσεων (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/KATERYNA KLOCHKO

Ρωσία: Ενας νεκρός σε λιμάνι του Κρασνοντάρ από ουκρανικό drone

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2024, 11:21

Επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου οχήματος προκάλεσε ζημιά σε οχηματαγωγό πλοίο και στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου στο λιμάνι Καφκάζ, στη νότια περιφέρεια Κρασνοντάρ της Ρωσίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της.

Το Καφκάζ βρίσκεται σε μια στενή λωρίδα γης απέναντι από την χερσόνησο της Κριμαίας. Τα οχηματαγωγά εκεί εξυπηρετούν στην σύνδεση της Ρωσίας με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε παράνομα η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014.

Η Ρωσία επίσης εξάγει πετρέλαιο και σιτηρά από το λιμάνι αυτό μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Τον Μάιο, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι είχαν πλήξει με πυραύλους τον τερματικό σταθμό πετρελαίου του λιμανιού Καφκάζ.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας καταστράφηκαν 25 ουκρανικά drones, τα 21 πάνω από τη χερσόνησο της Κριμαίας και τη Μαύρη Θάλασσα.

«Συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν δυο drones πάνω από την περιφέρεια Μπριάνσκ, (άλλα) δύο πάνω από την Μπέλγκοροντ, καθώς και 21 drones πάνω από το έδαφος της Κριμαίας και τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας;», ανέφερε το υπουργείο μέσω Telegram.

Μία ημέρα νωρίτερα, η Μόσχα είχε ανακοινώσει ότι κατέρριψε 85 drones τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, τα 47 από τα οποία μόνο στην παραθαλάσσια περιφέρεια Ραστόφ, που γειτονεύει με την Ουκρανία.

Το Κίεβο από την πλευρά του ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με drones εναντίον διυλιστηρίου στην Τουάπσε, στα παράλια στη Μαύρη Θάλασσα, στη ρωσική περιφέρεια Κρασναντάρ, που προκάλεσε πυρκαγιά.

Ζημιές στο Σούμι από ρωσικό drone

Την ίδια στιγμή, ρωσική αεροπορική επίθεση προκάλεσε ζημιά σε εγκαταστάσεις υποδομής κρίσιμης σημασίας στην περιφέρεια Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν υκρανοί αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί από την επίθεση, ανέφερε η στρατιωτική διοίκηση της περιφέρειας χωρίς να διευκρινίσει ποια υποδομή υπέστη ζημιά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανέφεραν παράλληλα σε ανάρτησή τους στο Telegram ότι τα συστήματά τους αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν επτά από τα οκτώ μη επανδρωμένα οχήματα  που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις στη διάρκεια της νύχτας κατά της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίσης έναν Kh-69 κατευθυνόμενο πύραυλο, πρόσθεσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας στην ανάρτησή τους, διευκρινίζοντας ότι, ως αποτέλεσμα των αντίμετρων που έλαβαν οι ουκρανικές δυνάμεις, ο πύραυλος που εξαπολύθηκε από αέρος «δεν έφτασε στον στόχο του».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...