282
Η παραγωγή για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik συνεχίζεται, αλλά μόνο ένας στους τρεις Ρώσους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση | REUTERS/Heo Ran

Ρωσία: Εξαρση του κορονοϊού με πάνω από 900 θανάτους καθημερινά

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 17:51
Η παραγωγή για το ρωσικό εμβόλιο Sputnik συνεχίζεται, αλλά μόνο ένας στους τρεις Ρώσους έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση
|REUTERS/Heo Ran

Ρωσία: Εξαρση του κορονοϊού με πάνω από 900 θανάτους καθημερινά

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 17:51

Περισσότεροι από 900 είναι καθημερινά, εδώ και σχεδόν μία εβδομάδα, οι θάνατοι από κορονοϊό στη Ρωσία, η οποία έχει να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα της πανδημίας, αλλά και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, καθώς η διαδικασία προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 29.409 νέα κρούσματα κορονοϊού, δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας, σε σχέση με τα 28.647 που είχαν ανακοινωθεί την Κυριακή.

Ακόμη καταγράφηκαν 957 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού, αριθμός που απέχει ελάχιστα από τους 968 θανάτους, που υπήρξε ο μεγαλύτερος από την αρχή της πανδημίας.

Οι θάνατοι υπερβαίνουν για έκτη ημέρα τους 900, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 217.372, φέρνοντας τη χώρα στην πέμπτη θέση στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό.

Στη Μόσχα, όπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5.002 κρούσματα, έναντι 4.610 το προηγούμενο, οι Αρχές δημιούργησαν σε διάφορα σημεία της πόλης κέντρα όπου γίνονται μαζικά rapid tests, σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί το νέο κύμα μολύνσεων. Στη ρωσική πρωτεύουσα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 71 θάνατοι έναντι 72 την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας τις δύο τελευταίες εβδομάδες έχει διπλασιασθεί σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, κινείται σε επίπεδα σημαντικά χαμηλότερα από άλλες χώρες της Ευρώπης. Ως την Παρασκευή μόλις το 33% του πληθυσμού είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ το 29% ήταν πλήρως εμβιολιασμένο.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει απορρίψει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, εναποθέτοντας την ευθύνη για χαλάρωση ή αυστηροποίηση των μέτρων στις τοπικές κυβερνήσεις. Οπως ανέφερε το Associated Press, τα μέτρα για μάσκες και για αποστάσεις τηρούνται μάλλον χαλαρά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...