279
Στις 10 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δημοσιοποίησε εικόνες και βίντεο που δείχνουν άρματα μάχης να κινούνται στο Κουρσκ | Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

Ρωσία: «Αντιτρομοκρατική» επιχείρηση κατά των Ουκρανών σε 3 περιοχές

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 13:41
Στις 10 Αυγούστου, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δημοσιοποίησε εικόνες και βίντεο που δείχνουν άρματα μάχης να κινούνται στο Κουρσκ
|Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

Ρωσία: «Αντιτρομοκρατική» επιχείρηση κατά των Ουκρανών σε 3 περιοχές

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 13:41

Η Μόσχα ανακοίνωσε πως διεξάγει «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» σε τρεις περιφέρειες στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή ανακοίνωσε συγκεκριμένα την έναρξη επιχειρήσεων στις περιφέρειες Μπιέλγκοροντ, Μπριάνσκ και Κουρσκ. Στο Κουρσκ, πριν από λίγες ημέρες έγινε η μεγαλύτερη εισβολή ουκρανικών στρατευμάτων στη ρωσική επικράτεια, από το ξέσπασμα του πολέμου.

Το Σάββατο, το ρωσικό υπουργείο Αμυνας δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει ρωσικές δυνάμεις να κινούνται από εδάφους και από αέρος στο Κουρσκ.

Ένα ρωσικό στρατιωτικό ελικόπτερο πυροβολεί μετά την εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ. Φωτογραφία από βίντεο που κυκλοφόρησε στις 10 Αυγούστου 2024. Russian Defence Ministry/Handout via REUTERS

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν στόχο να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και να τερματίσουν «την απειλή τρομοκρατικών ενεργειών που διαπράττονται από ομάδες δολιοφθορέων του εχθρού».

Στο μεταξύ, οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν πως ένας άμαχος σκοτώθηκε σε ουκρανική επίθεση με drone στην Λίπετσκ, περίπου 300 χιλιόμετρα από τα σύνορα, και ότι η αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 19 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε, εξάλλου, ότι καταρρίφθηκαν 32 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα, 26 στην περιφέρεια του Κουρσκ και άλλα έξι στην περιφέρεια Γιαροσλάβ.

Στην Κουρσκ, η δημόσια επιχείρηση Rosatom διαβεβαίωσε πως ο πυρηνικός ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός λειτουργεί ομαλά.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, ένας άμαχος σκοτώθηκε σε ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην πόλη Κραματόρσκ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ, όπου μαίνονται μάχες, και άλλοι δύο στην βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με τις Αρχές

Την Παρασκευή, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και και άλλοι 43 τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμό σούπερ μάρκετ στην Κοσταντίνιβκα, επίσης στην περιφέρεια Ντονέτσκ, την οποία η Μόσχα λέει πως έχει προσαρτήσει, μολονότι δεν ελέγχει πλήρως.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...