247
Γυναίκες σχημάτισαν αλυσίδα στη Μόσχα, την Κυριακή | REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ρωσία: Αλυσίδες αγάπης για τη Γιούλια Ναβάλναγια από εκατοντάδες γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 13:35
Γυναίκες σχημάτισαν αλυσίδα στη Μόσχα, την Κυριακή
|REUTERS/Evgenia Novozhenina

Ρωσία: Αλυσίδες αγάπης για τη Γιούλια Ναβάλναγια από εκατοντάδες γυναίκες

Protagon Team Protagon Team 15 Φεβρουαρίου 2021, 13:35

Εκατοντάδες γυναίκες σχημάτισαν ανθρώπινες αλυσίδες στη Μόσχα και στην Αγία Πετρούπολη, την Κυριακή, δείχνοντας έτσι, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, την υποστήριξή τους στη σύζυγο του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι.

Τριακόσιες γυναίκες συγκεντρώθηκαν σε δρόμο στο κέντρο της Μόσχας, παρά τις θερμοκρασίες των μείον 13 βαθμών Κελσίου, κρατώντας μία άσπρη κορδέλα.

Οι ακτιβίστριες εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στην Γιούλια, τη σύζυγο του Ναβάλνι και άλλες γυναίκες που είναι θύματα της κρατικής καταστολής.

«Με την αλυσίδα μας θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε υπέρ της αγάπης και κατά της βίας. Πολλές θαρραλέες νέες γυναίκες συγκεντρώθηκαν εδώ. Θέλουμε ελευθερία και δικαιοσύνη για τη Ρωσία», είπε η Ντάρια Ομπράτζοβα, 22χρονη φοιτήτρια, στον Guardian.

Αλλες 100 γυναίκες βρέθηκαν στην Αγία Πετρούπολη, κοντά σε ένα μνημείο για τα θύματα πολιτικής καταπίεσης.

«Μόνο η αγάπη μπορεί να νικήσει το κακό», είπε η 25χρονη Βαλέρια Στεπάνοβα.

Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους γράφει η ταμπέλα που κρατά η νεαρή Ρωσίδα, στη Μόσχα, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα

Ανθρώπινες αλυσίδες ως διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης, χρησιμοποιούν και γυναίκες στην Λευκορωσία.

Μετά τις συλλήψεις 10.000 διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους όλης της Ρωσίας, για δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα, η ομάδα του Ναβάλνι ζήτησε από τους υποστηρικτές του να αναβάλουν τις διαδηλώσεις μέχρι την άνοιξη ή το καλοκαίρι και να σκεφτούν πρωτότυπους και ασφαλείς τρόπους διαμαρτυρίας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Αρκετοί πολίτες στη Σιβηρία και την ανατολική Ρωσία χρησιμοποίησαν τους φακούς και τα φλας των κινητών τους τηλεφώνων το βράδυ της Κυριακής σε προσυνεννοημένες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...