372
Τα δύο αδέλφια Σπάντα, ο Φραντσέσκο (αριστερά) και ο Χουάν Κάρλος |

Ρώμη: Οι αρχιμαφιόζοι «την πάτησαν» από την οικιακή βοηθό που τους μαγείρευε

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 15:49
Τα δύο αδέλφια Σπάντα, ο Φραντσέσκο (αριστερά) και ο Χουάν Κάρλος
|

Ρώμη: Οι αρχιμαφιόζοι «την πάτησαν» από την οικιακή βοηθό που τους μαγείρευε

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 15:49

Δύο αδέλφια, αρχιμαφιόζοι, συνελήφθησαν έξω από τη Ρώμη, όταν τους κατέδωσε η ρουμάνα οικιακή βοηθός τους.

Ο Φραντσέσκο Σπάντα και ο Χουάν Κάρλος Σπάντα, 34 και 32 ετών, διήυθυναν εγκληματική οργάνωση που επέβλεπε το εμπόριο ναρκωτικών και ένα δίκτυο εκβιαστών στην περιοχή της Οστια, το επίνειο της Ρώμης.

Η οικιακή βοηθός, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό για λόγους ασφαλείας, συνεργάστηκε με την αστυνομία για να σώσει τα παιδιά της, τα οποία εκβίαζαν οι μαφιόζοι. Τα είχαν υποχρεώσει να γίνουν έμποροι και χρήστες ναρκωτικών, και να εκδίδονται, όπως είπε η μητέρα τους στην αστυνομία.

«Μπορείς να μας πάρεις τα πάντα, αλλά όχι την αξιοπρέπειά μας, και οι Σπάντα πήραν την αξιοπρέπειά μας», είπε η 50χρονη γυναίκα, την οποία η δήμαρχος της Ρώμης, αποκάλεσε «μάνα κουράγιο».

Λίγα μέτρα από τις πολυσύχναστες παραλίες των Ρωμαίων, οι αδελφοί Σπάντα είχαν στήσει την αυτοκρατορία τους, εξαγοράζοντας κρατικούς και δημοτικούς αξιωματούχους, για να διευκολύνουν το εγκληματικό τους έργο, όπως γράφουν οι Times.

Οι τρομοκρατημένοι ντόπιοι δεν τολμούσαν να μαρτυρήσουν όσα ήξεραν για τα αδέλφια, τα οποία συνέχιζαν το έργο του πατέρα τους, Αρμάντο, που είχε συλληφθεί.

Οι Σπάντα νοίκιαζαν επίσης παράνομα, διαμερίσματα που ανήκαν στο δήμο, και ένα μικρό γκαράζ στη ρουμάνα οικιακή βοηθό και τα τέσσερα παιδιά της.

Η γυναίκα μαγείρευε και καθάριζε για τα αδέλφια, αλλά αυτοί είχαν αιχμαλωτίσει για μέρες τον 23χρονο γιο της, του έδιναν ναρκωτικά, τον έδερναν και τον κρατούσαν νηστικό για μέρες. Μία φορά τον υποχρέωσαν να πιει ένα μπουκάλι ουίσκι και ανέβασαν το βίντεο στο Tiktok για να τον γελοιοποιήσουν.

Επίσης, είχαν υποχρεώσει την 22χρονη κόρη της να εκδίδεται. Η μητέρα τους κάλεσε την αστυνομία την περασμένη εβδομάδα όταν ο γιος της γύρισε σπίτι με το πρόσωπο μέσα στα αίματα από χτύπημα με ρόπαλο. Τρομαγμένη, δεν μίλησε στο τηλέφωνο, όμως το άφησε ανοικτό και οι αστυνομικοί ήρθαν στο σπίτι της. Εκεί, συμφώνησε να τους βοηθήσει.

Η αστυνομία μετέφερε την οικογένεια σε μυστική τοποθεσία και οι αδελφοί Σπάντα συνελήφθησαν με τις κατηγορίες της απαγωγής, αιχμαλωσίας, εμπορίου ναρκωτικών και εκβιασμού.

«Ξέρω ότι μετά από όσα πω, οι ζωές μας δεν θα είναι ποτέ ίδιες», είπε η γυναίκα.

«Φαίνεται απίστευτο ότι τόση βία, θρασύτητα και εγκληματική υπεροψία που προστατεύονται από την ομερτά, αποκαλύφθηκαν από μία ευαίσθητη γυναίκα που επέλεξε την πλευρά του νόμου για να προστατέψει την οικογένειά της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...