433
Σκηνή από θρίλερ στο νεκροταφείο της Ρώμης: η επισκέπτρια μπορεί και να δει το όνομά της γραμμένο πάνω στον ταφικό σταυρό του παιδιού που δεν γέννησε! | Τwitter

Ρώμη: «Νεκροταφείο εμβρύων» διαπομπεύει όλες τις γυναίκες που τα κυοφορούσαν…

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 17:15
Σκηνή από θρίλερ στο νεκροταφείο της Ρώμης: η επισκέπτρια μπορεί και να δει το όνομά της γραμμένο πάνω στον ταφικό σταυρό του παιδιού που δεν γέννησε!
|Τwitter

Ρώμη: «Νεκροταφείο εμβρύων» διαπομπεύει όλες τις γυναίκες που τα κυοφορούσαν…

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2020, 17:15

Πολλές Ρωμαίες έπαθαν σοκ όταν τυχαίως έμαθαν ότι το ονοματεπώνυμό τους αναγράφεται πάνω σε έναν ταφικό σταυρό και ότι ο σταυρός αυτός σηματοδοτεί ένα μνήμα στο νεκροταφείο. Τι μακάβρια αστεία είναι αυτά! Μήπως γυρίζει κανένα θρίλερ η RAI με κομπάρσους ανύποπτους πολίτες;

«Χριστός και Απόστολος! Μα, ζούμε… Δεν ζούμε;» σταυροκοπήθηκαν (με τον ρωμαιοκαθολικό τρόπο) οι κακότυχες γυναίκες και τσιμπήθηκαν να δούνε αν είναι ξύπνιες και ζωντανές. Μην ανησυχείτε, κυρίες μου, ζείτε. Στο κοιμητήριο Φλαμίνιο και στη θέση Πρίμα Πόρτα δεν είστε θαμμένες εσείς αλλά τα έμβρυα των εκτρώσεών σας.

Το παραπάνω μυστηριώδες όσο και σκανδαλώδες θέμα έχει προκαλέσει πάταγο τον τελευταίο καιρό στην κοινωνία της Ρώμης, καθώς εκατοντάδες γυναίκες εκτίθενται στο σχόλιο, το οποίο εξ ορισμού στην περίπτωσή τους είναι κακόβουλο και κακεντρεχές. (Διότι ο διακριτικός άνθρωπος δεν έχει τίποτα να κρίνει και τίποτα να πει για την οποιαδήποτε γυναίκα που αποφάσισε κάποτε να υποστεί άμβλωση.)

Τώρα οι παθούσες ετοιμάζονται να κινηθούν νομικώς κατά της δημοτικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των ρωμαϊκών νεκροταφείων. Επειδή πρόκειται για άνευ προηγουμένου παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τους, τα οποία, θεωρητικώς τουλάχιστον, προστατεύει η νομοθεσία. Από πλευράς του ο δήμος αμύνεται με τη δικαιολογία ότι τα ονόματα των γυναικών χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των εμβρύων.

Γενική άποψη της θέσης Πρίμα Πόρτα του ρωμαϊκού κοιμητηρίου Φλαμίνιο όπου ετάφησαν τα έμβρυα των αμβλώσεων (Τwitter)

Μία από αυτές τις γυναίκες που τόσο άκομψα διαπομπεύονται είπε στην Corriere della Sera ότι μόλις είδε το όνομά της στον σταυρό του τάφου ένιωσε «σαν να τη μαχαιρώνουν». Δεν είχε ιδέα η ίδια, βέβαια, για όλα αυτά. Ουδέποτε είχε δώσει τη συγκατάθεσή της να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά ούτε και οι γυναίκες των υπολοίπων τάφων, με τα ιταλικά, τσιγγάνικα, ρουμανικά, σλαβικά και λατινοαμερικανικά επώνυμά τους, έδωσαν ανάλογη άδεια. Και σε ποιον να τη δώσουν; Τις ρώτησε κανείς;

Πώς λοιπόν δημιουργήθηκαν οι τάφοι των αγέννητων παιδιών και πώς σημάνθηκαν με τα ονοματεπώνυμα των γυναικών που τα κυοφορούσαν;

Ολες αυτές οι γυναίκες σταμάτησαν για ιατρικούς λόγους την εγκυμοσύνη τους μεταξύ της 20ής και της 28ης εβδομάδας της κύησης. Οι εμπλεκόμενοι φορείς στην υπόθεση είναι ένα νοσοκομείο (ονόματι «San Camillo») και η προαναφερθείσα δημοτική υπηρεσία των κοιμητηρίων. Οι δύο φορείς της ιταλικής διοίκησης προσπαθούν να επιρρίψουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον, και η στάση τους έχει εξοργίσει τις Ρωμαίες: τη χαρακτηρίζουν «ενοχλητική και ανεύθυνη», αφού για το τελικό αποτέλεσμα προφασίζονται μάλλον αστείους λόγους, εκμεταλλευόμενοι αναχρονιστικούς δημοτικούς κανονισμούς.

Το ανεπίτρεπτο για τον 21ο αιώνα σκάνδαλο, με ηθικές απολήξεις, παρακίνησε τους πολιτικούς του Δημοκρατικού Κόμματος να εισηγηθούν στην κυβέρνηση την άμεση τροποποίηση των κανονισμών αυτών, και διά νόμου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...