286
Οι ιταλοί διεθνείς στο ανοικτό λεωφορείο αποθεώνονται από τον κόσμο που συνωστίζεται στον δρόμο της Ρώμης | REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ρώμη: Εξαλλος ο νομάρχης για τους εορτασμούς της εθνικής Ιταλίας και τον συνωστισμό στους δρόμους

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 15:15
Οι ιταλοί διεθνείς στο ανοικτό λεωφορείο αποθεώνονται από τον κόσμο που συνωστίζεται στον δρόμο της Ρώμης
|REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ρώμη: Εξαλλος ο νομάρχης για τους εορτασμούς της εθνικής Ιταλίας και τον συνωστισμό στους δρόμους

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουλίου 2021, 15:15

Ενταση έχει προκαλέσει στην Ιταλία, ο γύρος του θριάμβου της Σκουάντρα Ατζούρα με ανοικτό λεωφορείο σε λίγους δρόμους της Ρώμης, τη Δευτέρα.

Η εθνικό ομάδα μεταφέρθηκε με το ανοικτό λεωφορείο από το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι μέχρι το ξενοδοχείο της, ενώ χιλιάδες Ρωμαίοι τους αποθέωναν στους δρόμους.

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, ο νομάρχης της Ρώμης Mατέο Πιαντεντόζι δήλωσε ότι «δεν είχε δοθεί άδεια για πανηγυρισμούς με ανοικτό λεωφορείο, αλλά η συμφωνία δεν τηρήθηκε».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι Ατζούρι, μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, θα έπρεπε μόνο να ανέβουν σε μια εξέδρα έξω από το κυβερνητικό μέγαρο και στη συνέχεια να επιστρέψουν στο ξενοδοχείο τους με κλειστό πούλμαν.

Τελικά όμως έφτασε ξαφνικά ένα ανοικτό τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο και ανέβηκαν τα μέλη της Εθνικής Ιταλίας για να πραγματοποιήσουν έναν μικρό «γύρο του θριάμβου».

Ο νομάρχης της Ρώμης τονίζει, επίσης, ότι η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις, απάντησε ότι «υπήρχε ισχυρή βούληση των παικτών να γιορτάσουν την κατάκτηση του κυπέλου Ευρώπης με ανοικτό λεωφορείο».

Αλλη μία άποψη του τουριστικού λεωφορείου από ψηλά

Σειρά επιστημόνων υπογραμμίζει ότι ο συνωστισμός φιλάθλων, που σημειώθηκε στους δρόμους της Ρώμης, μπορεί να προκαλέσει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Είμαι βαθιά πικραμένος από την έλλειψη σεβασμού προς την μεγάλη προσπάθεια και την δουλειά των αστυνομικών δυνάμεων», υπογράμμισε επίσης ο νομάρχης της ιταλικής πρωτεύουσας.

Από την μεριά του, ο Γκαμπριέλε Γκραβίνα, πρόεδρος της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, απάντησε ότι «οι κρατικοί θεσμοί γνώριζαν το πρόγραμμα. Κατά την άφιξη των παικτών στο κυβερνητικό μέγαρο, η ομοσπονδία υπέβαλε και πάλι το αίτημά της για χρήση ανοικτού λεωφορείου για μια μικρή διαδρομή και οι αρμόδιοι κρατικοί θεσμοί, σε εκείνη την φάση, έδωσαν το αναγκαίο ελεύθερο», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News