456
Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Γουάιτινγκ ήταν 15 και 16 ετών αντίστοιχα την εποχή που γυρίστηκε η ταινία | CreativeProtagon

Ο «Ρωμαίος» και η «Ιουλιέτα» μηνύουν την Paramount: «Μας εκμεταλλευθήκατε σεξουαλικά»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2023, 20:21
Η Ολίβια Χάσεϊ και ο Γουάιτινγκ ήταν 15 και 16 ετών αντίστοιχα την εποχή που γυρίστηκε η ταινία
|CreativeProtagon

Ο «Ρωμαίος» και η «Ιουλιέτα» μηνύουν την Paramount: «Μας εκμεταλλευθήκατε σεξουαλικά»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2023, 20:21

Τι κι αν έχουν περάσει τόσες δεκαετίες από τα γυρίσματα της ταινίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», του 1968; Οι δύο πρωταγωνιστές της μηνύουν τώρα την Paramount για κακοποίηση παιδιών σε μια γυμνή σκηνή της ταινίας.

Σύμφωνα με το Variety, η Ολίβια Χάσεϊ και ο Λέοναρντ Γουάιτινγκ, οι οποίοι ήταν έφηβοι όταν γύρισαν τη βραβευμένη με Οσκαρ ταινία, υπέβαλαν μήνυση στις 30 Δεκεμβρίου κατηγορώντας το στούντιο για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Στη μήνυση, οι δύο πρωταγωνιστές ισχυρίζονται ότι ο σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι τούς είπε ότι δεν θα υπήρχε γυμνό στη σκηνή της κρεβατοκάμαρας και ότι θα φορούσαν εσώρουχα στο χρώμα της επιδερμίδας, αλλά στη συνέχεια επέμεινε να παίξουν γυμνοί, γιατί αλλιώς «η ταινία θα αποτύγχανε», γραφει στον Guardian ο Μπέντζαμιν Λι. Ο Τζεφιρέλι πέθανε το 2019.

Στην καταγγελία τους, οι δυο πρωταγωνιστές ισχυρίζονται ότι τα τελευταία χρόνια υπέφεραν από «ψυχική αγωνία και συναισθηματική δυσφορία»

«Αυτό που τους είπαν και αυτό που συνέβη ήταν δύο διαφορετικά πράγματα», είπε ο Τόνι Μαρινότσι, επιχειρησιακός μάνατζερ των δύο ηθοποιών. «Εμπιστεύθηκαν τον Φράνκο. Ηθοποιοί στα 16, πίστεψαν τα λόγια του, ότι δεν θα παραβίαζε την εμπιστοσύνη που του είχαν. Ο Φράνκο ήταν φίλος τους και ειλικρινά, στα 16 τους, τι θα μπορούσαν να κάνουν; Δεν υπήρχαν επιλογές. Δεν υπήρχε #MeToo».

Η Ολίβια Χάσεϊ ήταν 15 ετών και ο Γουάιτινγκ 16 εκείνη την εποχή. Στην καταγγελία του, οι δυο τους ισχυρίζονται ότι τα τελευταία χρόνια υπέφεραν από «ψυχική αγωνία και συναισθηματική δυσφορία» και έχασαν ευκαιρίες για δουλειά, έχοντας ζημιές «που πιστεύεται ότι ξεπερνούν τα 500 εκατ. δολάρια».

«Ηταν πολύ μικρά, αφελή παιδιά τη δεκαετία του 1960, και δεν είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να τους συμβεί», δήλωσε ο δικηγόρος τους, Σόλομον Γκρέσεν. «Ξαφνικά έγιναν διάσημοι σε ένα επίπεδο που δεν περίμεναν ποτέ, και επιπλέον παραβιάστηκαν με τρόπο που δεν ήξεραν πώς να το αντιμετωπίσουν».

Σε μια συνέντευξη του 2018 στον Guardian, η Χάσεϊ είχε πει: «Μου άρεσε να παίζω την Ιουλιέτα. Το μόνο κομμάτι που δεν μου άρεσε ήταν όλες οι δημόσιες σχέσεις. Ηταν κουραστικό». Υποστήριξε επίσης ότι ο Τζεφιρέλι την αποκαλούσε στο πλατό «Boobs O’Mina» («Βυζιά Ο’Μίνα»), ενώ αργότερα ο ίδιος ομολόγησε πως η νεαρή Ολίβια ήταν ο ανεκπλήρωτος έρωτας της ζωής του.

Η ταινία «Ρωμαίος και η Ιουλιέτα» ήταν μεγάλη επιτυχία στο box office εκείνης της εποχής· έλαβε επίσης τέσσερις υποψηφιότητες για Οσκαρ, κερδίζοντας δύο, στις κατηγορίες καλύτερης φωτογραφίας και καλύτερης ενδυματολογίας. Η μήνυση των δυο πρωταγωνιστών επιδόθηκε λίγο πριν από το τέλος της προσωρινής αναστολής των παραγραφών για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ατόμων παιδικής ηλικίας στην Καλιφόρνια. Και δεν ήταν η μοναδική.

Την τελευταία εβδομάδα πριν από τη λήξη της προθεσμίας, στις 31 Δεκεμβρίου, σημειώθηκε μια πραγματική πλημμύρα καταγγελιών. Ωστόσο, η Paramount δεν έχει ακόμη απαντήσει στον ισχυρισμό, γράφει στον Guardian ο Μπέντζαμιν Λι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...