640
O Nίκος Χαρδαλιάς προσπαθεί να εξηγήσει στους κατοίκους της Ν. Σμύρνης Λάρισας ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να μείνουν σπίτι | larissanet

Ρομά ζήτησαν τον λόγο από τον Χαρδαλιά: «Γιατί μας βάλατε σε καραντίνα;»

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 16:30
O Nίκος Χαρδαλιάς προσπαθεί να εξηγήσει στους κατοίκους της Ν. Σμύρνης Λάρισας ότι το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να μείνουν σπίτι
|larissanet

Ρομά ζήτησαν τον λόγο από τον Χαρδαλιά: «Γιατί μας βάλατε σε καραντίνα;»

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2020, 16:30

Στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας βρέθηκε το κλιμάκιο υπό τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να δει από κοντά πώς έχει η κατάσταση στην περιοχή μετά τα κρούσματα κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν.

Παρά την ενημέρωση, ωστόσο, κατά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, σύμφωνα με το τοπικό μέσο larissanet, δεν έλειψαν και αυτοί που φώναζαν στον Νίκο Χαρδαλιά, ζητώντας να μάθουν τον λόγο που μπήκε ο οικισμός σε καραντίνα!

Αλλοι πάλι υποδέχθηκαν με θερμό χειροκρότημα τον υφυπουργό που τους κάλεσε να δείξουν εμπιστοσύνη και να υπακούσουν στις οδηγίες που τους έχουν δοθεί.

«Να μείνετε σπίτι και να μην κάνετε τίποτα άλλο», απάντησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σε όσους τον ρωτούσαν για τους λόγους επιβολής της καραντίνας.

 

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ρομά Θεσσαλίας, ότι πολλοί στον οικισμό δεν πιστεύουν καν πως υπάρχει κορονοϊός.

Μιλωντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Παϊτέρης ζήτησε από την Πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα των κατοίκων στη Νέα Σμύρνη.

«Αυτό που συνέβη εδώ θα γίνει και σε άλλους οικισμούς, από έναν θετικό πήγαμε σε είκοσι», είπε για να συμπληρώσει:

«Ζητάμε να λάβουμε μέτρα και να τα τηρήσουμε κι εμείς και ο καθένας εδώ και να εξασφαλίσουμε και τους υπόλοιπους, ήδη γίνονται μετρήσεις και λαμβάνονται δείγματα».

Σύμφωνα με τον κ. Παϊτέρη, πολλοί από τους Ρομά στην περιοχή δεν πιστεύουν πως υπάρχει κορονοϊός, ειδικά οι νέοι, καθώς όπως είπε, υπάρχει παραπληροφόρηση

Δείτε φωτογραφίες από την αυτοψία των αρχών στον οικισμό της Νέας Σμύρνης και τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για τον αποκλεισμό της περιοχής (πηγή larissanet).

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...