343
O Ντε Νίρο ρητορεύει κατά του Τραμπ έξω από το δικαστήριο και παρουσία των media | REUTERS/Brendan McDermid

Ρόμπερτ ντε Νίρο: «Ο Τραμπ είναι τύραννος!»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2024, 19:03
O Ντε Νίρο ρητορεύει κατά του Τραμπ έξω από το δικαστήριο και παρουσία των media
|REUTERS/Brendan McDermid

Ρόμπερτ ντε Νίρο: «Ο Τραμπ είναι τύραννος!»

Protagon Team Protagon Team 29 Μαΐου 2024, 19:03

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ ντε Νίρο, γνωστός για τα Δημοκρατικά φρονήματά του και πρωταγωνιστής στα τελευταία προεκλογικά σποτ του Τζο Μπάιντεν, πήγε έξω από το δικαστήριο του Μανχάταν που δίκασε τον Ντόναλντ Τραμπ και με οργίλο ύφος έβγαλε λόγο, σε μία ιδιότυπη συνέντευξη Τύπου οργανωμένη από την καμπάνια του Μπάιντεν. Επικέντρωσε στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021 και είπε πολλά και διάφορα.

«Μου αρέσει αυτή η πόλη. Δεν θέλω να καταστραφεί. Ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο θέλει να καταστρέψει αυτήν την πόλη, αλλά και τη χώρα ολόκληρη και όλον τον κόσμο», είπε ο ηθοποιός. Το κλου της εμφάνισής του ήταν μια συγκεκριμένη αποστροφή του: «Ο Τραμπ είναι τύραννος!» Και συνέχισε στο ίδιο μοτίβο: «Αν ο Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, αποχαιρετήστε τις ελευθερίες σας, τις οποίες θεωρείτε δεδομένες. Αν τα καταφέρει στις εκλογές, δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την εξουσία!»

Ειδικά για την υπόθεση της εισβολής στο Καπιτώλιο, ο γνωστός για την ατάκα «Αre you talking to me?» ηθοποιός μίλησε περί «άνανδρης βίας μετά την ήττα στις εκλογές του 2020» και στηλίτευσε τον Τραμπ ως υποκινητή της βίας: «Αυτός και για λογαριασμό δικό του διέταξε τον όχλο να κάνει τη βρώμικη δουλειά». Δίπλα στον Ντε Νίρο στέκονταν δύο πρώην πράκτορες που υπερασπίστηκαν το Καπιτώλιο από τους τραμπιστές το 2021.

Και αυτούς τους δύο τούς μετέφερε εκεί η καμπάνια Μπάιντεν, η οποία δικαιολόγησε το όλο σκηνικό με το επιχείρημα της εξασφαλισμένης δημοσιότητας, ότι δηλαδή έστησαν εκεί τον Ντε Νίρο επειδή παρίσταντο εκπρόσωποι των media για να καλύψουν τη δίκη. Ακολούθησε φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές οπαδούς τους Τραμπ και τον Ντε Νίρο, μικρό δείγμα του οποίου παρέθεσε η Corriere della Sera: «Οι οπαδοί του Τραμπ φώναξαν στον Ντε Νίρο συνθήματα του τύπου ‘‘Σας μισούμε!’’, ‘‘Παιδόφιλος!’’, και ο ηθοποιός τούς απάντησε ‘‘Είστε γκάνγκστερ!’’»

Η απάντηση από πλευράς της καμπάνιας Τραμπ ήταν η αναμενόμενη: είπαν πως το όλο σκηνικό έξω από το δικαστήριο απέδειξε το βάσιμο των καταγγελιών του Τραμπ, ότι δηλαδή ο Μπάιντεν έχει ενορχηστρώσει τις διώξεις του Τραμπ ώστε να τον εξοντώσει  πολιτικά…

Βίντεο με τον λόγο του Ντε Νίρο και τις αψιμαχίες με το πλήθος:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...