Εχει κατηγορηθεί για εκκεντρικότητες και παραπληροφόρηση σχετικά με τα εμβόλια, αλλά ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ δείχνει να αντιπαθεί σφόδρα τον επίσης συνωμοσιολόγο πρώην πρόεδρο Τραμπ. Σε συνέντευξή του για ένα προφίλ του στο περιοδικό New Yorker, ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ χαρακτηρίζει τον πρώην πρόεδρο ως «άθλιο ανθρώπινο ον», τον «χειρότερο πρόεδρο όλων των εποχών» και «με το ζόρι άνθρωπο».
«Είναι πιθανότατα κοινωνιοπαθής», έγραψε ο Κένεντι σε σειρά μηνυμάτων που έστειλε σε ένα άτομο που δεν κατονομάζεται, σύμφωνα με το New Yorker. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχουν συζητήσεις της ομάδας του με εκείνη του Τραμπ, για μια πιθανή θέση του σε μια δεύτερη θητεία του πρώην αμερικανού προέδρου, ενώ τον περασμένο μήνα παρακολούθησε το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian, το επιτελείο του Τραμπ δεν έχει ακόμα σχολιάσει τις φερόμενες δηλώσεις του Κένεντι, που περιλαμβάνονται σε ένα αναλυτικό προφίλ του από το New Yorker. Το κομμάτι περιέχει και μια ιστορία, σύμφωνα με την οποία ο Κένεντι πέταξε μια νεκρή αρκούδα στο Σέντραλ Παρκ της Νέας Υόρκης προ δεκαετίας.
Ο υποψήφιος επιχείρησε να προλάβει τη δημοσίευση της ιστορίας με την αρκούδα, αναρτώντας βίντεο όπου την αφηγείται στην κωμικό και υποστηρίκτρια του Ντόναλντ Τραμπ, Ροζάν Μπαρ. Το περιοδικό δημοσίευσε ακολούθως το άρθρο, που περιελάμβανε μια φωτογραφία του Κένεντι με τα δάχτυλά του μέσα στο ματωμένο στόμα της αρκούδας.
Η συγγραφέας του προφίλ, Κλερ Μαλόουν, έγραψε: «Οταν ρώτησα τον Κένεντι για το περιστατικό, μου είπε: “Ισως από εκεί μου προέκυψε το σκουλήκι στον εγκέφαλό μου”». Η αναφορά είχε να κάνει με μια δημοσίευση των New York Times, που έφερε στην επιφάνεια παλαιότερη κατάθεση του υποψηφίου κατά τη διάρκεια ενός εκ των διαζυγίων του, στη διάρκεια της οποίας είχε ισχυρισθεί ότι ένα παρασιτικό σκουλήκι είχε φάει μέρος του εγκεφάλου του.
Στο κομμάτι του New Yorker, ο εκκεντρικός υποψήφιος δηλώνει: «Προσφέρομαι να φάω άλλα πέντε εγκεφαλικά σκουλήκια και μετά να νικήσω τόσο τον πρόεδρο Μπάιντεν, όσο και τον Τραμπ σε debate». Η δήλωση έγινε πριν την απόσυρση του Μπάιντεν, και την αντικατάστασή του από την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις. Τα δημοσκοπικά νούμερα του Κένεντι βρίσκονται σε πτώση, αλλά οι δύο κεντρικοί υποψήφιοι εξακολουθούν να φοβούνται τις επιδόσεις του στις κρίσιμες πολιτείες.
Το προφίλ του New Yorker περιέχει εκτενείς περιγραφές της αριστοκρατικής ανατροφής του δικηγόρου περιβαλλοντικών θεμάτων και υποψηφίου, καθώς και της χρήσης ναρκωτικών, της σεξουαλικής του συμπεριφοράς –για την οποία έχει κατηγορηθεί– της περιβαλλοντικής του δράσης, αλλά και της διολίσθησης του στην εκστρατεία κατά των εμβολίων για την πανδημία της Covid-19.
Σύμφωνα με το περιοδικό, ανάμεσα στα απεσταλμένα μηνύματα στα οποία προσβάλλει τον Τραμπ –όπως, άλλωστε, είχε κάνει στο παρελθόν και ο τωρινός υποψήφιος αντιπρόεδρος του, Τζέι Ντ. Βανς, ο οποίος πρόσφατα αναθεώρησε τις απόψεις του για τον πρώην πρόεδρο– ο Κένεντι γράφει επίσης ότι ο Μπάιντεν είναι «πιο επικίνδυνος για τη Δημοκρατία και για τον πλανήτη».
Οι εικασίες σχετικά με μια πιθανή αποχώρηση του Κένεντι από την προεκλογική κούρσα και μια θέση στη διάρκεια μιας δεύτερης θητείας Τραμπ εντάθηκαν μετά από μια τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, και την παρουσία του ανεξάρτητου υποψηφίου στο συνέδριο του Μιλγουόκι. Η Αμαριλίς Φοξ Κένεντι, νύφη του υποψηφίου και διευθύντρια της εκστρατείας του, είπε στο New Yorker ότι ο Τραμπ είχε πράγματι προσφέρει στον Κένεντι θέση.
Ανέφερε ότι το επιτελείο του πρώην προέδρου της είπε πως ο ανεξάρτητος υποψήφιος μπορεί να κερδίσει καλύτερη θέση σε μια μελλοντική κυβέρνηση Τραμπ, από εκείνη που θα του πρόσφεραν οι Δημοκρατικοί «Υπάρχει κάτι που θα σας ενδιέφερε;», της είπαν χαρακτηριστικά, με εκείνη να τους απαντά ότι ο Κένεντι ενδιαφέρεται για το υπουργείο Υγείας, αλλά ότι παράλληλα θα ακούσει και την αντίστοιχη προσφορά από το επιτελείο της Χάρις.
Ο Κένεντι κατεβαίνει υποψήφιος σε μόλις 12 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει την προεδρία κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Θεωρεί ότι κανείς από τους άλλους δύο υποψηφίους δεν θα κερδίσει αρκετές ψήφους στο κολέγιο των εκλεκτόρων (σ.σ. τους αντιπροσώπους των πολιτειών που κερδίζει κάθε υποψήφιος), οδηγώντας τη διαδικασία ανάδειξης του προέδρου στη Βουλή των Αντιπροσώπων – όπως επιτάσσει το αμερικανικό σύνταγμα.
Οπως σημειώνει το New Yorker, αυτό το γεμάτο συνθήκες και περίεργα δεδομένα –ακόμα και για αυτή τη γεμάτη πρωτοφανή γεγονότα εκλογική διαδικασία– σενάριο, φαντάζει σαν πλοκή επεισοδίου της βραβευμένης κωμικής τηλεοπτικής σειράς του HBO, «Veep», με θέμα μια αντιπρόεδρο που μηχανορραφεί για να κατακτήσει την προεδρία με γελοίους τρόπους.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News