252
Ο Στίβεν Τσάμπερλεν σε πρόσφατη φωτογραφία | Twitter

Πρώην συνεργάτης του Μάικ Λιντς σκοτώθηκε σε τροχαίο

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2024, 22:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/08/2024, 1:30
Ο Στίβεν Τσάμπερλεν σε πρόσφατη φωτογραφία
|Twitter

Πρώην συνεργάτης του Μάικ Λιντς σκοτώθηκε σε τροχαίο

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2024, 22:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/08/2024, 1:30

Ο Στίβεν Τσάμπερλεν, ο συγκατηγορούμενος του Μάικ Λιντς στη δίκη που έγινε στις ΗΠΑ για την πώληση της εταιρείας λογισμικού Autonomy στη Hewlett-Packard, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, και στη συνέχεια κατέληξε, σε τροχαίο ατύχημα το Σάββατο, δύο ημέρες πριν χαθούν τα ίχνη του «βρετανού Μπιλ Γκέιτς» σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Σικελίας.

Ο Τσάμπερλεν, ο πρώην αντιπρόεδρος οικονομικών της εταιρείας Autonomy, της οποίας ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο Λιντς, χτυπήθηκε από αυτοκίνητο το πρωί του Σαββάτου στο Κέμπριτζσαϊρ της Αγγλίας και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη. Αργότερα, κατέληξε, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γκάρι Λίτσενμπεργκ.

Η αστυνομία του Κέμπριτζσαϊρ απηύθυνε έκκληση για τυχόν αυτόπτες μάρτυρες μετά την παράσυρση ενός πεζού από αυτοκίνητο στην οδό Νιουμάρκετ του Στρέδαμ.

Οι Αρχές πρόσθεσαν ότι ο πεζός, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 50 ετών, «μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και έφερε σοβαρά τραύματα».

Ο Τσάρμπερλεν αντιμετώπιζε τις ίδιες κατηγορίες με το πρώην αφεντικό του. Δικάστηκαν και οι δύο για απάτη και συνωμοσία, με την κατηγορία ότι φούσκωσαν τεχνητά την αξία της εταιρείας πριν από την πώλησή της το 2011, σύμφωνα με το ίδιο Reuters. Αμφότεροι απαλλάχθηκαν και από τις 15 κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί τον Ιούνιο.

Αφού αποχώρησε από την Autonomy το 2012, ο Τσάμπερλεν εργάστηκε στην εταιρεία κυβερνοασφάλειας Darktrace και, εθελοντικά, ως οικονομικός διευθυντής για την ποδοσφαιρική ομάδα Κέμπριτζ Γιουνάιτεντ, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

Ο Μάικ Λιντς τη Δευτέρα το απόγευμα θεωρείτο ότι βρισκόταν μεταξύ των έξι ανθρώπων που αγνοούνταν μετά τη βύθιση του γιοτ «Bayesian». Η σύζυγός του βρισκόταν μεταξύ των διασωθέντων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...