214
Το ρωσικό ιπτάμενο κέντρο διοίκησης συνοδευόμενο από ζεύγος μαχητικών MIG-29 στη δοκιμαστική πτήση εν όψει της παρέλασης της 9ης Μαΐου | Contributor/Getty Images

Reuters: «Ο Πούτιν θα στείλει μήνυμα Αρμαγεδδώνος»…

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 20:55
Το ρωσικό ιπτάμενο κέντρο διοίκησης συνοδευόμενο από ζεύγος μαχητικών MIG-29 στη δοκιμαστική πτήση εν όψει της παρέλασης της 9ης Μαΐου
|Contributor/Getty Images

Reuters: «Ο Πούτιν θα στείλει μήνυμα Αρμαγεδδώνος»…

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2022, 20:55

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σε αναφορά του με πηγή το Λονδίνο, μετέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαΐου την είδηση ότι κατά τη διάρκεια των εορτασμών στη Μόσχα για την Ημέρα της Νίκης (του Κόκκινου Στρατού επί της Βέρμαχτ και των Βάφεν Ες-Ες) ο πρόεδρος της Ρωσίας θα στείλει ένα μήνυμα «Αρμαγεδδώνος» στη Δύση επιδεικνύοντας τα… υπερβαρέα όπλα του.

Ο ηγέτης του Κρεμλίνου θα εκφωνήσει και λόγο στην Κόκκινη Πλατεία πριν από την παρέλαση των πεζοπόρων τμημάτων του ρωσικού στρατού, των τανκς και των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Το πρακτορείο έγραψε ότι στον μοσχοβίτικο ουρανό θα πετάξουν υπερηχητικά μαχητικά αεροσκάφη, βομβαρδιστικά Tu-160 και, πρώτη φορά μετά το 2010, και το αεροπλάνο διοίκησης Ilyushin IL-80, το οποίο προορίζεται να μεταφέρει το ρωσικό επιτελείο σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Πρόκειται για το Ιλιούσιν που, αν και εφ’ όσον αποφασιστεί η χρήση πυρηνικών όπλων, θα συντονίζει τις ρωσικές πολεμικές ενέργειες, του ιδίου του Πούτιν επιβαίνοντος.

Το πρακτορείο έγραψε επίσης ότι στις στρατιωτικές εκδηλώσεις των Ρώσων θα λάβουν μέρος 11.000 οπλίτες και αξιωματικοί.

Την είδησή του το Reuters τη διάνθισε με τη χρήση της ανεπίσημης ονομασίας (δυτικής προελεύσεως) του Il-80: το χαρακτήρισε «Doomsday», δηλαδή αεροπλάνο της «Ημέρας της Καταστροφής», όρος που παραπέμπει στον πυρηνικό πόλεμο και στις ολέθριες συνέπειές του.

Εννοείται ότι ανάλογων προδιαγραφών αεροσκάφος με το συγκεκριμένο Il-80 διαθέτουν και οι ΗΠΑ (ουδείς άλλος όμως).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...