202
Εργαζόμενοι σε κέντρο διαλογής της Amazon | REUTERS/Lindsey Wasson

Reuters: Η Amazon επέλεξε τη Νέα Υόρκη και τη Βιρτζίνια για δεύτερη έδρα στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 11:07
Εργαζόμενοι σε κέντρο διαλογής της Amazon
|REUTERS/Lindsey Wasson

Reuters: Η Amazon επέλεξε τη Νέα Υόρκη και τη Βιρτζίνια για δεύτερη έδρα στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2018, 11:07

Στα δύο σπάει η Amazon τη βάση της δεύτερης έδρας που θα διατηρεί μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ, επιλέγοντας τη Νέα Υόρκη και το βόρειο τμήμα της Βιρτζίνια.

Η τελική ανακοίνωση, μετά από μια διαδικασία επιλογής που κράτησε πάνω από ένα χρόνο, θα γίνει σήμερα Τρίτη, αναφέρει το Reuters.

Η νέα έδρα θα χωριστεί ισότιμα ανάμεσα στα δύο σημεία. Η Amazon θα εξακολουθήσει να έχει έδρα το Σιάτλ, την πόλη από όπου ξεκίνησε στη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Πέρα από τις νέες έδρες, η εταιρεία θα ανακοινώσει μεγάλο πακέτο επενδύσεων και σε μια ακόμη πόλη.

Οι μνηστήρες για την έδρα της δεύτερης βάσης της εταιρείας ήταν ούτε λίγο ούτε πολύ 238, αν και στην πορεία οι περισσότερες πόλεις αποσύρθηκαν ή διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που έθετε η εταιρεία.

Το Reuters είχε αναφέρει προ ημερών ότι φιναλίστ της ιδιότυπης μάχης ήταν το Λονγκ Αϊλαντ Σίτι στη Νέα Υόρκη, το Ντάλας και το Αρλινγκτον, κοντά στην Ουάσινγκτον.

Αυτά που πρόσφερε η Amazon ήταν εξαιρετικά ελκυστικά: επένδυση πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων και μέχρι και 50.000 προσλήψεις το προσεχές διάστημα. Ζητούσε όμως και υποδομές, κυρίως σε ό,τι αφορά τις συγκοινωνίες και την εκπαίδευση, αλλά και άφθονο χώρο για τα νέα γραφεία.

Με τη σειρά τους οι πόλεις υπόσχονταν φοροαπαλλαγές δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...