169
| REUTERS/Flavio Lo Scalzo

Reuters 2020: Το δίσεκτο «Ετος του Κορονοϊού» σε εικόνες #1

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2020, 12:13

Reuters 2020: Το δίσεκτο «Ετος του Κορονοϊού» σε εικόνες #1

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2020, 12:13
Πανικός στις ΜΕΘ της Λομβαρδίας

Αυτή είναι μία από τις πρώτες φωτογραφίες που δείχνουν τον πανικό που επικράτησε στην Ιταλία από την εξάπλωση του κορονοϊού, τον Μάρτιο του 2020.

Ο μεταφερόμενος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σαν Ραφαέλε» του Μιλάνου είναι μόλις 18 χρόνων. Από το σημείο αυτό και πέρα ο ιταλικός Βορράς ανέβηκε τον κορονοϊκό Γολγοθά του, με Μεγάλη Παρασκευή ασφαλώς το χρονικό διάστημα της αδιάκοπης παρέλασης των φορτωμένων με φέρετρα στρατιωτικών φορτηγών, στο Μπέργκαμο.

Στο καρέ αυτό μία δεκαμελής ομάδα ιατρών και νοσηλευτών προσπαθεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, υπό συνθήκες αφόρητης πίεσης για τα νοσηλευτικά ιδρύματα όσον αφορά τις εισαγωγές.

Ο φωτογράφος Φλάβιο Λο Σκάλτσο (Flavio Lo Scalzo) περιγράφει την αγωνία του να μην προκαλέσει την παραμικρή επιβάρυνση στην υγεία του ασθενούς απλώς κάνοντας τη δουλειά του, ενώ μας πληροφορεί και για το μετέπειτα: «Μήνες αργότερα έμαθα ότι ο νεαρός ασθενής είχε μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο, όπου έκανε μεταμόσχευση πνεύμονος. Τώρα τον περιμένει μακρά περίοδος αποκατάστασης».

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ

Σοκ από τις φωτιές στην Αυστραλία

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...