329
Ζωρζέτα Ράλλη και Στέφανος Κασσελάκης την εποχή που ήταν, αντίστοιχα, στην 8η και 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ | INTIMENEWS/CreativeProtagon

Ρεσάλτο Κασσελάκη στη Βουλή: Θα κρατήσω την έδρα παρά τις απειλές, επιμένει η Ζωρζέτα Λάλη

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 14:03
Ζωρζέτα Ράλλη και Στέφανος Κασσελάκης την εποχή που ήταν, αντίστοιχα, στην 8η και 9η θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ
|INTIMENEWS/CreativeProtagon

Ρεσάλτο Κασσελάκη στη Βουλή: Θα κρατήσω την έδρα παρά τις απειλές, επιμένει η Ζωρζέτα Λάλη

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 14:03

Οπως η ίδια έχει ξεκαθαρίσει εδώ και μήνες (από τον περασμένο Μάρτιο), η Ζωρζέττα Λάλη, επιλαχούσα βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόκειται να «κάνει το χατίρι» στον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη να παραιτηθεί της έδρας της, παρά τις πιέσεις -έως και απειλές κατά δήλωσή της- που δέχεται, ειδικά μετά και την παραίτηση του Οθωνα Ηλιόπουλου, ώστε να παραμερίσει και να βρεθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι για να μπει ο κ. Κασσελάκης στη Βουλή –ένατος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2023–, θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσουν το «παράδειγμα» Ηλιόπουλου οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου και Αθανάσιος Τσακρής –προτού φτάσουμε στην κυρία Λάλη.

Στο ελάχιστο όμως πιθανό σενάριο να παραιτηθούν όλοι αυτοί –τα σενάρια θέλουν την κυρία Τσαπανίδου να κρατά την έδρα, ως συνεργάτιδα και άνθρωπος του περιβάλλοντος του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα–  πρέπει να παραιτηθεί και η κυρία Λάλη, η οποία ωστόσο έχει καταστήσει σαφές ότι ανεξαρτήτως πιέσεων, πρόθεσή της είναι να ορκιστεί βουλευτής και να κρατήσει την έδρα της. Το αυτό είχε δηλώσει άλλωστε και στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάρτιο (όταν είχε ανακύψει για πρώτη φορά θεμα παραιτήσεων).

Σε νέα της δήλωση η κυρία Λάλη επανέλαβε τη διατυπωμένη θέση της παρά τις απειλές που όπως υπογραμμίζει, δέχεται προκειμένου να κάνει στην άκρη και να ανοίξει ο δρόμος για το «ρεσάλτο Κασσελάκη» στη Βουλή:

«Οπως δήλωσα και τον περασμένο Μάρτιο, αν συντρέξουν οι συνταγματικές προϋποθέσεις, έχω σκοπό να τιμήσω την εμπιστοσύνη των εκλογέων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο συμμετείχα, από τα έδρανα της Βουλής.

»Επ’ ευκαιρία να σας πω ότι έλαβα, καθώς και η οικογένειά μου, απ’ ευθείας απειλή από τον κ. Νικόλαο Αυλιανό γιατί δεν δίνω την έδρα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Το έγραψε επώνυμα και με φωτογραφία στο site της ηλεκτρονικής Αυγής την περασμένη Τρίτη και όταν τον έψαξα στο FB διαφημίζει τις κυνηγετικές του ικανότητες, άρα οπλοφορεί. Θα έπρεπε η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί στα όσα δημοσιοποιούν».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...