453
Από τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη | In Time News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ρέντη: Εντοπίστηκε δεύτερο DNA στον εκτοξευτήρα φωτοβολίδας

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2023, 22:35
Από τα επεισόδια της 7ης Δεκεμβρίου στου Ρέντη
|In Time News / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ρέντη: Εντοπίστηκε δεύτερο DNA στον εκτοξευτήρα φωτοβολίδας

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2023, 22:35

Γενετικό αποτύπωμα ενός «δεύτερου ατόμου» εντόπισαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στον εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας ο οποίος περισυνελέγη από το σημείο της επίθεσης των χούλιγκαν στους αστυνομικούς στου Ρέντη, στη διάρκεια των επεισοδίων της 7ης Δεκεμβρίου.

Αυτό ανέφερε το βράδυ το βράδυ της Πέμπτης το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», προσθέτοντας ότι πρόκειται για ίχνη DNA ενός εκ των προσαχθέντων από τις συγκρούσεις έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός.

Το άτομο αυτό, δηλαδή, βρισκόταν ήδη στο κάδρο των ερευνών για τα επεισόδια που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ διευκρινίστηκε πως το DNA που βρέθηκε στον εκτοξευτήρα δεν ανήκει στον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος νωρίτερα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Τα νέα στοιχεία, που έχουν πάρει τον δρόμο για τις ανακριτικές Αρχές, μάλλον εμπλέκουν τον ανήλικο αδελφό του αυτή τη φορά.

Στην κατεύθυνση αυτή «έδειξε» η ΕΡΤ, τουλάχιστον, η οποία το ίδιο βράδυ μετέδωσε τα εξής: «Ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδελφού του 18χρονου δράστη, ο οποίος είναι προσωρινά κρατούμενος. Η ταυτοποίησή του προέκυψε από αποτύπωμα, DNA και πυρίτιδα που τον καθιστά άμεσα εμπλεκόμενο με την επίθεση».

Κατά την ίδια πηγή, πάντως, «η Αστυνομία δεν προτίθεται να προβεί άμεσα σε συλλήψεις». Τυχόν εντάλματα σύλληψης αναμενόταν «να εκδοθούν σε φάση μεγαλύτερης ολοκλήρωσης της προανακριτικής διαδικασίας, ώστε να έχουν προκύψει και ρόλοι των εμπλεκομένων με τα γεγονότα».

Η χαρτογράφηση της επίθεσης και η «πυραμίδα» της οπαδικής οργάνωσης

Στο ρεπορτάζ του ο ΣΚΑΪ παρουσίασε, πάντως, τόσο τον σχεδιασμό της επίθεσης της 7ης Δεκεμβρίου εναντίον των αστυνομικών, όσο και μια πρώτη εικόνα για τη δομή και τους ρόλους των μελών της οπαδικής οργάνωσης που ενεπλάκη στα επεισόδια, επικαλούμενος τη μέχρι στιγμής πορεία των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, υπάρχει «ο αρχηγός που δίνει την έγκριση. Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα της “πυραμίδας” είναι οι δύο υπαρχηγοί, ο ένας επικεφαλής συνδέσμου στα δυτικά προάστια και ο άλλος επικεφαλής συνδέσμου στα νότια προάστια.

Οι υπαρχηγοί έδωσαν την εντολή για την ενεργοποίηση του σχεδίου στους “λοχίες”.

Οι “λοχίες” με τη σειρά τους έδωσαν οδηγίες στους ομαδάρχες, οι οποίοι ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τις ομάδες κρούσης».

Ακολούθως, «το κάλεσμα ανέλαβαν οι λεγόμενοι “διαβιβαστές” μέσω μηνυμάτων στα social media».

Η «πυραμίδα» δεν τελειώνει στους παραπάνω «ρόλους». Κατά το ρεπορτάζ, την «ομάδα» συμπληρώνουν ο «αποθηκάριος”, ο οποίος είχε τον ρόλο να συγκεντρώσει τον οπλισμό, και ο “ντελιβεράς”, ο οποίος ανέλαβε να μεταφέρει τα όπλα στο σημείο και να τα μοιράσει στους “στρατιώτες».

Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που συγκρούονται άμεσα με τους «εχθρούς» –την Αστυνομία εν προκειμένω– και εκτελούν τις διαταγές των «ανωτέρων» τους –του αρχηγού, των υπαρχηγών κ.ο.κ.– κατά το ρεπορτάζ.

Στο πλαίσιο των παραπάνω στοιχείων οι αρχές κάλεσαν την Πέμπτη τουλάχιστον 30 οπαδούς για συμπληρωματικές καταθέσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...