341
Οι πολίτες του Τόκιο είναι από τους πιο νομοταγείς στον κόσμο (φωτογραφία αρχείου) | EPA

Ρεκόρ… εντιμότητας στο Τόκιο: Κάτοικοι παρέδωσαν συνολικά €28,5 εκατ. που βρήκαν στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2023, 08:33
Οι πολίτες του Τόκιο είναι από τους πιο νομοταγείς στον κόσμο (φωτογραφία αρχείου)
|EPA

Ρεκόρ… εντιμότητας στο Τόκιο: Κάτοικοι παρέδωσαν συνολικά €28,5 εκατ. που βρήκαν στον δρόμο

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2023, 08:33

Η κουλτούρα της ευγένειας και της υπακοής των Ιαπώνων στους νόμους είναι παροιμιώδης.

Θυμηθείτε απλά το Μουντιάλ στο Κατάρ, όπου οι ιάπωνες φίλαθλοι έμεναν στις κερκίδες τελευταίοι μετά τον αγώνα για να μαζέψουν όλα τα σκουπίδια.

Ακόμα και έτσι, η είδηση ότι οι πολίτες του Τόκιο παρέδωσαν στην αστυνομία το ποσό-ρεκόρ των 28,5 εκατ. ευρώ και 3,71 (!) εκατομμύρια αντικείμενα, που βρήκαν στον δρόμο, στο Μετρό και σε άλλους δημόσιους χώρους, μέσα στο 2022.

Ανάμεσα στα αντικείμενα, ήταν περισσότερα από 300.000 πορτοφόλια ανδρικά και γυναικεία, 156.000 σακίδια πλάτης και άλλου είδους τσάντες, 126.000 κινητά τηλέφωνα και 93.000 κοσμήματα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ενας άντρας παρέδωσε ένα κουτί με 225.000 ευρώ σε μετρητά.

Επίσης, πολίτες της πρωτεύουσας βρήκαν και έδωσαν στην αστυνομία 330.000 ρούχα και 280.000 ομπρέλες.

Πρόκειται για τα περισσότερα χρήματα και αντικείμενα που παραδόθηκαν στην αστυνομία από το 1940!

Η αστυνομία προσπαθεί να βρει τους ιδιοκτήτες όλων όσων της επιστρέφονται, αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα. Το 2021 δεν βρήκε αποδέκτες για πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μεταφέρθηκαν στα ταμεία του δήμου.

Στα εκατομμύρια μετρητών και αντικειμένων, δεν περιλαμβάνονται όλα αυτά που παραδίδονται στα τμήματα απολεσθέντων των λεωφορείων, των τρένων και του Μετρό.

Ακόμα και πλαστικές σακούλες που περιέχουν αλκοόλ και φαγητό επιστρέφονται άθικτες.

Οπως σημειώνουν οι Times, τα ποσοστά εγκληματικότητας στον δρόμο είναι πολύ μικρά. Ακόμα και οι διαβόητοι γκάνγκστερ δεν διαπράττουν μικροεγκλήματα στον δρόμο.

Για αυτό και μία σειρά από βίαιες διαρρήξεις σε οικίες, περισσότερες από 50, που ξεκίνησαν το 2021 και συνεχίζονται, έχει συγκλονίσει την Ιαπωνία.

Στόχος των κακοποιών, που ελέγχονται από μία ομάδα ιαπώνων εγκληματιών οι οποίοι βρίσκονταν φυλακισμένοι στις Φιλιππίνες, είναι πλούσιοι ηλικιωμένοι.

Η υπόθεση πήρε ακόμα μεγαλύτερες όταν μία 90χρονη πέθανε στη διάρκεια εισβολής στο σπίτι της από ξυλοδαρμό, τον Ιανουάριο.

Από τις εντατικές έρευνες, βρέθηκε ότι οι τέσσερις αρχηγοί της συμμορίας είναι ήδη φυλακισμένοι, έχουν πρόσβαση σε κινητά από όπου κατευθύνουν τα μέλη της συμμορίας και επισκέπτονται ακόμα και καζίνο στη Μανίλα, αφού δωροδοκούν τους φύλακες.

Οι τέσσερις αρχηγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ονόματα χαρακτήρων σε δημοφιλή κινούμενα σχέδια, επαναπατρίστηκαν στην Ιαπωνία τον περασμένο μήνα για να αντιμετωπίσουν ένα πλήθος ποινικών κατηγοριών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...