293
Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη στη συνέντευξή της στο Mega | MegaTV

Ράπτη: Μέχρι τις 15 Απριλίου θα έχουν έρθει τα self tests

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 11:01
Η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη στη συνέντευξή της στο Mega
|MegaTV

Ράπτη: Μέχρι τις 15 Απριλίου θα έχουν έρθει τα self tests

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2021, 11:01

Για τα self tests, το άνοιγμα των σχολείων και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία μίλησε το πρωί της Πέμπτης η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, δίνοντας και ένα χρονοδιάγραμμα αναφορικά με το πώς τα λεγόμενα οικιακά τεστ θα αποτελέσουν το «κλειδί», όπως έχει πει η κυβέρνηση, για την επανέξαρξη κάποιων δραστηριοτήτων.

Μιλώντας στο Mega, η κυρία Ράπτη είπε ότι η παροχή των δωρεάν self tests για οικιακή χρήση που νομοθετήθηκε την Τετάρτη στη Bουλή, θα είναι άμεσα διαθέσιμη και θα αποτελέσει ένα εργαλείο ελέγχου της πανδημίας, όπως επίσης θα δώσει τη δυνατότητα στους μαθητές να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους.

«Εχει γίνει ο διαγωνισμός, περιμένουμε την ολοκλήρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέχρι τις 15 Απριλίου τα περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός σε μια δήλωση που μπορεί και να κρύβει μια είδηση: αν τα self tests έρθουν στις 15 Απριλίου και η χρήση τους από μαθητές και εκπαιδευτικούς θεωρούνται προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των Λυκείων πώς αυτα θα ξεκινήσουν στις 12 Απριλίου όπως τα θέλει ο κυβερνητικός σχεδιασμός.

«Ας μη βιαζόμαστε» παρατήρησε η υφυπουργός στην σχετική ερώτηση.

Κατά τα άλλα η κυρία Ράπτη είπε ότι με βάση όσα ψηφίστηκαν στη Βουλή, rapid tests θα πωλούνται πλέον στα φαρμακεία ενώ δωρεάν θα διατίθενται τα self tests.

Τα self tests «θα είναι υποχρεωτικά για να πάνε τα παιδιά στα σχολεία, το πότε θα πάνε θα το δούμε» προσέθεσε η κυρία Ράπτη, παραπέμοντας στις σχετικές αποφάσεις που θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Για το ΕΣΥ, υπογράμμισε πως έχουν διατεθεί οι τρεις στις τέσσερις κλίνες ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών για ασθενείς non covid, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, θα δοθούν ακόμα 55 νέες κλίνες ΜΕΘ με διαθέσιμο προσωπικό που θα μπορεί να ξεκινήσει την επόμενη βδομάδα.

«Είναι σημαντική η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας», κατέληξε η υφυπουργός Υγείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...