431
Ο Γιάννης Ραγκούσης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» | ΣΚΑΙ/WebTV

Ραγκούσης κατά Κασσελάκη: Μικρονοϊκές οι εκκαθαρίσεις Θεοχαρόπουλου, Τσίπρα, Τεμπονέρα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 12:19
Ο Γιάννης Ραγκούσης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα»
|ΣΚΑΙ/WebTV

Ραγκούσης κατά Κασσελάκη: Μικρονοϊκές οι εκκαθαρίσεις Θεοχαρόπουλου, Τσίπρα, Τεμπονέρα

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 12:19

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται για μία ακόμη φορά σε περιδίνηση. Η υποαπόδοση του κόμματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές –το 14,92% ήταν πολύ μακριά από τον πήχη του 17% και τα μαξιμαλιστικά όνειρα του Στέφανου Κασσελάκη για 20%– ανέδειξε τόσο τα όρια της εκλογικής επιρροής του νέου προέδρου όσο και τον χαρακτήρα του: πρώτα σηκώθηκε και έφυγε για τις Σπέτσες, έπειτα επέστρεψε για λίγες δημόσιες εμφανίσεις, μετά ξαναέφυγε για τις ΗΠΑ και στο μεσοδιάστημα προχώρησε σε διώξεις όσων στο κόμμα τόλμησαν να διατυπώσουν άποψη για μια άλλη στρατηγική.

Οι απομακρύνεις-απολύσεις από κομματικά πόστα του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Γιώργου Τσίπρα προκάλεσαν αίσθηση και αντιδράσεις. Σε βαθμό που ένα άλλο στέλεχος, ο Γιάννης Ραγκούσης, πρώην βουλευτής Β’ Πειραιώς και πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, να εξαπολύσει πυρά κατά του κ. Κασσελάκη κάνοντας λόγο για «μικρονοϊκές» τακτικές του προέδρου.

Μιλώντας, στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη, για τις καρατομήσεις του κ. Θεοχαρόπουλου (άλλοτε προέδρου της ΔΗΜΑΡ) και του κ. Τσίπρα (πρώην βουλευτή και εξαδέλφου του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα), ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε τις εξελίξεις αυτές «μικρονοϊκές και έξω από την κοινωνία» και επεσήμανε ότι λειτουργούν απέναντι στο «θέλω» των προοδευτικών πολιτών περί ενότητας τόσο εντός ΣΥΡΙΖΑ όσο και ευρύτερα στον χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Εκδιώχθηκαν για τις πολιτικές τους απόψεις», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ραγκούσης, εκτιμώντας δε πως ένα άλλο στέλεχος, ο Διονύσης Τεμπονέρας, εκδιώχθηκε λόγω της συμμετοχής στην πολυσυζηημένη εκδήλωση στο θέατρο «Αλφα» με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη (ΠΑΣΟΚ) και την Εφη Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά) και ο κ. Θεοχαρόπουλος επειδή κοινολόγησε την πρόταση εσωτερικού δημοψηφίσματος.

Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε ότι «η κατάσταση αυτή έχει ενοχλήσει τους πολίτες» και κάλεσε τον κ. Κασσελάκη «να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα το σύνολο των μισθοδοτούμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσοι πληρώνονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, πόσα παίρνουν και πόσοι προσλήφθηκαν επί προεδρίας του».

«Ο ρόλος του ηγέτη και των ηγεσιών δεν είναι να λένε “αν”, αλλά “να”», σχολίασε στη συνέχεια αναφορικά με τη δήλωση του κ. Κασσελάκη ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία ενός ενδεχόμενου νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. «Το 14,9% προφανώς και δεν φτάνει για να νικήσουμε τη ΝΔ», συμπλήρωσε λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης έθεσε σε αδράνεια τα όργανα του κόμματος και δεν λειτούργησε τίποτα».

«Πίστευε επίσης ότι ο ίδιος ως φορέας του καινούργιου θα πήγαινε θεαματικά στις ευρωεκλογές (…) Τι τελικά προέκυψε; Πήρε όλο το θέμα του προεκλογικού αγώνα και έκανε ό,τι ήθελε μόνος του, τα όργανα αδρανοποιήθηκαν (…) και ο ίδιος έκανε το πρωτοφανές, να κάνει την αυτοκριτική του έξι μέρες πριν από τις εκλογές από τη Θεσσαλονίκη», παρατήρησε ο κ. Ραγκούσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...