262
«Δεν υπόκειμαι σε έρευνα, δεν έχω υποβληθεί σε ανάκριση», δηλώνει ο ευρωβουλευτής | Facebook /@cozzolinoandrea

Qatargate: Εκτός του Δημοκρατικού Κόμματος ο ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 22:21
«Δεν υπόκειμαι σε έρευνα, δεν έχω υποβληθεί σε ανάκριση», δηλώνει ο ευρωβουλευτής
|Facebook /@cozzolinoandrea

Qatargate: Εκτός του Δημοκρατικού Κόμματος ο ιταλός ευρωβουλευτής Αντρέα Κοτσολίνο

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2022, 22:21

Την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο ανακοίνωσε την Παρασκευή το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας (PD), με φόντο το υπό διερεύνηση σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οπως διευκρινίζει σχετική ανακοίνωση της παράταξης του Ενρίκο Λέττα, η απόφαση ελήφθη σε συνεδρίαση του κόμματος και τέθηκε σε ισχύ άμεσα, ενώ η συμμετοχή του θα επανεξεταστεί μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών για το Qatargate.

Το Δημοκρατικό Κόμμα δικαιολόγησε την απόφαση υπογραμμίζοντας ότι αποσκοπεί στην προστασία της εικόνας του, επιτρέποντας παράλληλα στον Κοτσολίνο να αφιερωθεί στην οργάνωση της υπερασπιστικής του γραμμής.

Ο 60χρονος πολιτικός από τη Νάπολη είναι ευρωβουλευτής από το 2009. Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος προφυλακίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς που αφορά δωροδοκίες από το Κατάρ και το Μαρόκο, ήταν βοηθός του ευρωβουλευτή Κοτσολίνο, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Κοτσολίνο είχε εκφράσει την οργή του για την εμπλοκή του ονόματός του στο σκάνδαλο, σε δήλωση που μετέδωσαν τα πρακτορεία Ansa και Adnkronos, υπογραμμίζοντας πως δεν υπόκειται σε έρευνα.

«Δεν υπόκειμαι σε έρευνα, δεν έχω υποβληθεί σε ανάκριση, δεν διενεργήθηκαν έλεγχοι σε βάρος μου, ούτε σφραγίστηκε το γραφείο μου», δήλωσε ο Κοτσολίνο και τόνισε πως είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψή του.

Ωστόσο, σε πρόσφατο ρεπορτάζ της La Repubblica για το Qatargate, το οποίο αναμετέδωσε το Protagon, γινόταν λόγος για μια «κλίκα αποτελούμενη από τρεις Ιταλούς»: τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, τον νυν ευρωβουλευτή Αντρέα Κοτσολίνο και τον κοινοβουλευτικό βοηθό του και σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...