283
Oι δεσμίδες των μετρητών που κατασχέθηκαν από την ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία του Βελγίου | Πηγή: Le Soir, Knack

Qatargate: Αυτά είναι τα μετρητά που έκρυβαν στα σπίτια τους Καϊλή και Παντσέρι – πάνω από €1,5 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2022, 14:42
Oι δεσμίδες των μετρητών που κατασχέθηκαν από την ομοσπονδιακή δικαστική αστυνομία του Βελγίου
|Πηγή: Le Soir, Knack

Qatargate: Αυτά είναι τα μετρητά που έκρυβαν στα σπίτια τους Καϊλή και Παντσέρι – πάνω από €1,5 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 13 Δεκεμβρίου 2022, 14:42

Πάνω από 1,5 εκατ ευρώ σε μετρητά  βρέθηκαν από τις βελγικές αρχές στις οικίες της Εύας Καϊλή και του πρώην ιταλού ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι, με την εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack να δίνουν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία από τις δεσμίδες των χαρτονομισμάτων που κατασχέθηκαν.

Οπως διευκρινίζεται στην έφοδο της ομοσπονδιακής δικαστικής αστυνομίας στην οικία Παντσέρι ανακαλύφθηκαν περίπου 600.000 ευρώ.

Αν σε αυτά προστεθούν τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της Εύας Καϊλή (κατά την προσαγωγή του έξω από το Sofitel) και στο σπίτι της ευρωβουλευτού και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι, το συνολικό ποσό που κατασχέθηκε στο πλαίσιο της εν εξελίξει έρευνας. ξεπερνά τα 1,5 εκατ. ευρώ.

Κάτω η φωτογραφία από τα ευρήματα:

Σύμφωνα με τη Le Soir, στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν τσάντες και σακίδια με μετρητά. «Αυτά τα ευρήματα τα εντοπίζουμε συνήθως σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών», σχολίασε πηγή που επικαλείται η βελγική εφημερίδα.

«Τα μετρητά είναι σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει στο ακριβές ύψος του ποσού καθώς τα χρήματα εστάλησαν για ανάλυση στα εργαστήρια. Αλλά από συγκλίνουσες πηγές προκύπτει με συντηρητικές εκτιμήσεις ότι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ στις βαλίτσες του πατέρα της Εύας Καϊλή και 150.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Κατά την περιγραφή, πάντα, της Le Soir, «το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν επιπλωμένο με δώρα που είχαν την υπογραφή της χώρας που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς: μετάλλια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα από το Κατάρ».

Πληροφορίες ότι μετρητά – περίπου 150.000 ευρώ-  ήταν κρυμμένα ακόμα και κάτω από την κούνια της δύο ετών κόρης της Εύας Καϊλή, διαψεύστηκαν από τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...